Koncert: ŽEN & Ludovik material

20151204
22:00

ŽEN je zagrebška štiričlanska zasedba. Melodika nežnih kitar, lirika Bo, Bojanovo risanje mavrice, zasanjanost Stereolaba, brezbrižen ples ob Savi, ugodje ob trganju odpadlega posušenega listja – vse to in še več je čutiti, ne le slišati, v izrazu Žena, ki s paleto barv eksperimentira naprej. Njihovo glasbo je težko uvrstiti v enotno žanrsko kategorijo – a če jo že moramo – jo lahko opredelimo kot spoj kraut-post-math-dreamy-synth-psy-indie rocka. Tokrat predstavljajo album “Jantar”, ki je pred manj kot mesecem dni izšel za avstrijsko založbo Unrecords.

www, FB, BC, Unirecords

LUDOVIK MATERIAL

Tričlanska zasedba Ludovik Material, ki je začela z delovanjem maja 2011, je bila jeseni 2011 ena izmed šestih izbranih glasbenih zasedb Klubskega maratona Radia Študent. Turneja klubskega maratona je dokončno izoblikovala njen zvok in utrdila žive nastope. Sledila je izdaja demoposnetka s štirimi skladbami. Februarja 2012 je Ludovik Material posnel prvenec ”Passion For Red” (z glasbo, ki je temeljila na elektronskih vzorcih, obogatenih z akustičnimi bobni, električno kitaro in seveda z vokalom). Nato je marca prvič nastopil v tujini, in sicer na zagrebškem festivalu Partycipacija, maja pa je skupaj s slovenskim duetom It’s Everyone Else odšel še na krajšo prvo evropsko turnejo – v Avstrijo, na Češko in v Nemčijo. Trio je nedavno zamenjal tudi bobnarja. Z Matijo Dolencem in Tino Perić se je na novem albumu kot bobnar že podpisal Jaka Berger alias Brgs.
Novi, drugi album z naslovom Model Generation je 15. marca izdala založba Kapa Records. Album spremlja istoimenski videosingle Model Generation. Video, ki je kolaž arhivskih družinskih posnetkov in aktualnih posnetkov benda, dodatno razširi to idejno polje. Tudi ta video je produciral bend sam.

wwwFBBC