Medn. sodelovanje

Erasmus+: Mladi v akciji

Untitled-2

 

V sklopu ERASMUS + MLADI V AKCIJI bodo na voljo naslednje možnosti v okviru siceršnjih treh skupin ključnih ukrepov:

 

 

Ključni ukrep 1: Učna mobilnost posameznikov
Projekti mobilnosti za mlade in mladinske delavce
V tej skupini možnosti bo program podpiral mladinske izmenjave, Evropsko prostovoljno službo ter seminarje, tečaje, obiskih na delovnih mestih, študijskih obiskov in drugih oblik za namen krepitve kompetenc mladinskih voditeljev in delavcev ali prenos dobrih praks; Partnerji v projektih mobilnosti lahko prihajajo iz programskih držav kot partnerskih držav v soseščini.

 

 

Ključni ukrep 2: Sodelovanje za inovacije in izmenjava dobrih praks
Strateška partnerstva na področju mladine
V tej skupini možnosti bo program v okviru mladinskega poglavja podpiral projekte sodelovanja med partnerji iz različnih držav z namenom razvoja otipljivih rezultatov na področju mladinskega dela oziroma mladinskih politik z veliko uporabno vrednostjo za spodbujanje in krepitev kakovosti mladinskega dela ali razvoja mmladinsih politik tako v sodelujočih organizacijah kot v širšem okolju. Partnerstva v strateških partnerstvih so praviloma omejena na partnerje iz programskih držav. Izjemoma lahko v projektih strateških partnerstev sodeluje tudi partner iz partnerskih držav, če je mogoče utemeljiti, zakaj njegovo sodelovanje prinaša bistveno dodano vrednost za načrtovani rezultat projekta oziroma partnerstvo vseh sodelujočih partnerjev. V okviru mladinskega poglavja novega programa bodo v tej akciji podpore lahko deležni tudi projekti za krepitev zmogljivosti (capacity building) v ciljnih partnerskih državah v svetu, vendar se bo za te možnosti potrebno prijaviti na centralizirani ravni pri Izvršilni agenciji v Bruslju.

 

Ključni ukrep 3: Podpora za reformo politik
Srečanja mladih in oblikovalcev politik na področju mladine

Projekti dialoga med mladimi ter vsemi, ki sooblikujejo politike na lokalnih, regionalnih ali nacionalnih ravneh, še posebej pa mladinskih politik. Le v tej akciji bo mogoče realizirati projekte brez sodelovanja partnerjev iz drugih držav, vendar je mogoče tudi s partnerji iz drugih držav, vključno s partnerskimi državami v soseščini.

 

 

 

Podrobnejše informacije o akcijah si oglejte TUKAJ.

osnovni podatki

Zavod za šport, turizem in prosti čas Sežana - MC Podlaga

Kosovelova 1c, 6210 Sežana +386 (0)51 204 765
+386 (0)5 734 50 04
info@mcpodlaga.com
Matična številka: 1305832000 Davčna številka: 27406199 TRR: SI56 0131 1603 0721 806 Urnik Ponedeljek - petek: 12h - 18h
Sreda: 10h - 18h
Sobota - vaje za skupine, koncerti, tečaji...
Naroči se na e-novice IN BODI NA TEKOČEM!
Naroči se