Urbani sprehodi Jane’s Walk

20200531

Leto je naokoli in v tem času naj bi se po Sloveniji že deseto leto zapored odvijali Urbani sprehodi Jane’s Walk – ti namreč potekajo v začetku maja, v spomin na Jane Jacobs in njeno zapuščino.

? Urbani sprehodi Jane’s Walk so približno uro in pol dolgi vodeni sprehodi po mestnih četrtih, ki ozaveščajo o pomenu pešačenja po vsakdanjih opravkih in poudarjajo učinek, ki ga imajo lahko pešci na urejanje mestnega prostora. Namenjeni so povezovanju prebivalcev s sosedi in sosesko in spodbujanju pripadnosti območju bivanja. ?

Jane’s Walk sprehodi potekajo v Sežani že nekaj let zapored v organizaciji MC Podlaga Sežana in krajinske arhitektke Petre Grmek.

Izvedba urbanih sprehodov v ustaljenem formatu je trenutno omejena oz. nemogoča, zato se bo sprehode izvedlo, ko bodo razmere to omogočale.

? V Sloveniji bo tako že deseta izvedba urbanih sprehodov obeležena s spletnim dogodkom  v četrtek, 7. maja 2020, ob 14h prek Facebook strani Urbani sprehodi Jane’s Walk. ?
Vabljeni! ?

V naslednjih dneh in tednih sledi še več virtualnih sprehodov, prave sprehode pa večina organizatorjev načrtuje septembra, v času Evropskega tedna mobilnosti, če bodo razmere to omogočale.

Urbane sprehode Jane’s Walk v Sloveniji od leta 2011 podpira IPoP – Inštitut za politike prostora.

Več ℹ️: https://ipop.si/urbani-sprehodi-janes-walk/