Urbani sprehod Jane’s Walk – Prostori srečevanj

20170506
10:00

Sprehod bosta vodili krajinska arhitektka Petra Grmek in sociologinja kulture Franja Čok.
Pridruži se nam na sprehodu skozi prostor in čas Sežane. Na sprehodu po sežanskih ulicah bomo v mislih zakorakali skozi čas in se spomnili nekdanjih srečevališč, današnje prostore spoznavali skozi oči pešca in si hkrati dovolili sanjati o prostorih, na katerih se bi/bomo srečevali v prihodnosti.
Zgodovinske in gospodarske spremembe v prvi vrsti spreminjajo način življenja, kar se seveda odraža tudi v novih načinih rabe obstoječih in ustvarjanju novih prostorov. Odkrivali bomo kje vse so se ljudje v Sežani srečevali nekdaj in kje se danes odvija družabni del mestnega življenja, v katerih od teh prostorov se počutimo prijetno, kje varno in kje bi si kot pešci želeli sprememb. Razmislili bomo kaj vse vpliva na naše počutje v prostoru in si skušali zamisliti kako in kje se bi/bomo Sežanci družili v (ne tako daljni) prihodnosti.
Skupaj si bomo ogledali nekaj novejših ureditve mestnih trgov, se spomnili na številne furmanske gostilne in nekatere kale, se z obiskom Vidmašča dotaknili “vaške” zgodovine Sežane, obiskali lokalni skate park ter se sprehodili prek nekaterih mestnih parkov.
Srečamo se pred vhodom v Kosovelovo knjižnico!
Urbani sprehodi Jane’s Walk so približno uro in pol dolgi vodeni sprehodi po mestnih četrtih, ki ozaveščajo o pomenu hoje po vsakdanjih opravkih in o vplivu pešcev na urejanje mestnega prostora. Več na: ipop.si in janeswalk.org.
Print