The Lift & NČODNČ

20140222
22:30
thelift_Benjamin Kovac
Foto: Benjamin Kovač
THE LIFT:
Je skupina, katere glasba je prepoznana kot avtentična mešanica punkovske energije in hipijevske sanjavosti. V sestavi benda so kitarist in vokalist Enej M., bobnar Uroš K. in na klaviaturah Jakob G. Pri izdaji prvenca “Lucidum Intervallum”, ki izide 2007,  se je skupini pridružil tudi saksofonist Andrej Damiš. Kmalu za tem izide še album “To Neverland.”
Skupina nenehno koncertira po domačih in tujih odrih, saj so obredli doberšen del Evrope. V letu 2011 naredi krajši hiatus in se posvečajo drugim projekto (Karmakoma, Apple Vallez), sedaj pa se zopet vračajo, saj je v zraku material za tretji album.

NčØdNč:
Bend NčØdNč je bil formiran leta 2005. K združitvi je, tedaj še trio, klicala izrazita želja po igranju.  Po dveh letih obstoja in dveh posnetih demo ploščkih so pričeli s koncertiranjem po slovenskih klubih. Iz punkrocka v prvih letih delovanja, ki je rezultiral z leta 2009 izdanim prvencem »Izlet v neznano«, so se v zadnjih treh letih zaplavali v bolj trše, bolj metalske vode. Ob spremembi so medse sprejeli novega člana na basu, iz tria so postali polnopravni štiri čalnski rokenrol bend. Trenutno se pripravljajo na snemanje druge plošče.

NčOdNč facebook