Straight mickey and the boyz (SRB) & OMZA(ITA)

20160220
22:00

Dinamični beograjski rock’n’roll trio Straight Mickey And The Boyz, ki predstavlja vznemirljivi sodobni rockovski  zvok Beograda, bo v MC Podlaga predstavil svoj istoimenski prvenec, ki je po digitalni objavi, sedaj na voljo na vinilu. Pred slovenskima jesenskima koncertoma, ki so del regionalne promocije albuma, trio predstavlja video posnetek s koncerta, ki je nastal spomladi na njihovem prvem koncertu v Ljubljani, ki ga lahko najdete na You Tube kanalu skupine, na naslovu http://bitly.com/SMATB-LiveLjubljana.

Prvenec Straight Mickey and the Boyz je bil uvrščen na številne lestvice najboljših albumov v regiji v letu 2015.

Kjerkoli se pojavijo Straight Mickey and the Boyz prepričajo  s strastnim, eksplozivnim in karizmatičnim nastopom, ki v rock’n’roll vnaša svežino in prebuja asociacije na velika imena te glasbe. V Sloveniji so se prvič predstavili aprila 2015 v Ljubljani, nato pa na mnogih drugih odrih po celi državi – v  Kopru, Izoli, na festivalu Lent, v Črnomlju, Ptuju ter so med mnogimi koncerti v regiji igrali tudi na letošnjem Exit festivalu.

Straight Mickey And The Boyz so sodobni predstavniki beograjske rockovske smetane, linije, ki povezuje skupine Ekatarina Velika, Disciplina Kičme, VIS Idoli, Partibrejkers, Šarlo Akrobata,  in gre preko Darkwood Dub vse do Repetitor. Stili in zvrsti, kot so grunge, hard rock, garažni rock, punk, hard core, avant jazz, funk in pop so se v vročem loncu, ki ga strastno mešajo  Straight Mickey And The Boyz,  stalili v samosvoj slog, ki je hkrati fuzija in koncentrat nekaterih najboljših trenutkov rocka ter rock in rolla zadnjih štirideset let in ima opojen vonj po dobrem duhu Beograda, ki prekipeva od pozitivne energije. Njihovo nalezljiva strast pride do poslušalca njihove glasbe in obiskovalca koncerta v isti obliki, zato ker so trije člani – Miki, Danilo in Boško, tako karizmatične glasbene osebnosti. Kitara, boben, bas in tri vokali – predstava, ki jo je treba doživeti.
Facebook, Bandcamp, YouTube

OMZA

Energično in zanimivo, power pop in še mnogo več. Poseben poudarek dajejo melodičnim vokalnim linijam in igram med dvema kitarama. Člani prihajajo iz Trsta in okolice, kjer so se kalili v več zasedbah “Trieste rock city” scene (Wondernoise, Tytus, Gonzales…). V njihovi glasbi zaslišimo vplive Beatlov, grunga in stonerja. Vsekakor frišna lokalna zasedba, ki jo je treba preveriti v živo.