Srečna Mladina & Chiki Liki Tu-a (SK)

20140322
22:30

CHLT_Srecna Mladina_facebook (2)

SREČNA MLADINA:

V preteklem letu je zasedba Srečna mladina praznovala svojo 20. obletnico delovanja. V tem času so izdali že sedem albumov. Poleg tega so bili večkrat nagrajeni za različne dosežke na področju glasbe, plošče so bile večinoma ocenjene z zelo dobrimi ocenami, pravtako ovitki plošč, pa tudi videospoti so pobrali nekaj nagrad. Koncertno so bili v 20 letih ves čas aktivni, poleg nastopov v Sloveniji so večkrat nastopili tudi na področju nekdanje skupne republike, nekaj koncertov pa so odigrali tudi v vseh sosednjih državah in na Slovaškem. Med pomembnejšimi so nastopi na festivalu Sziget (H), Pannonian Challange (CRO), Vrbovske vetry (SK), Dni mesta Prešov (SK), Trieste film festival (I), Animateka (SLO)…

Od začetne »punk na pop akorde« je skozi leta glasba mutirala preko vseh mogočih stilov od metal-rap-hip-hop-jazz-pop do današnjih rockerskih virtuoznih improvizacij. Njihova glasba je bila vedno (pre)drzna, poleg tega pa je v njej čutiti močno družbeno-kritično noto.

V preteklem letu so Srečna mladina s ŠODR teatrom in režiserjem Dejanom Spasićem sestavili popolnoma avtorsko gledališko predstavo, bolje rečeno rock-kabaret, Navajeni na šok. Glasba, ki jo v predstavah izvajajo v živo je že na voljo na CD ploščah (http://youtu.be/0kwruhAvlNU). Za svoje delo so nedavno prejeli nagrado za posebne dosežke za glasbo na Linhartovem srečanju gledaliških skupin.

Letos načrtujejo več nastopov v tujini in izdajo plošče, ki bo posneta na koncertih.

www.srecnamladina.si
www.youtube.com/bobersm
srecnamladina.bandcamp.com

CHIKI LIKI TU-A:

Chiki Liki tu-a so slovaška alternativna glasbena skupina iz vzhodnega dela Slovaške, iz mesta Prešov. Gre za skupino, ki poleg tega, da ustvarja in igra svojo glasbo, skrbi tudi za pestrost glasbene kulture v svoji širši regiji na način, da v goste povabijo prijateljske zasedbe iz tujine. Mimogrede, gre za eno od bolj priljubljenih in cenjenih slovaških alternativnih zasedb.

V svoji osemnajstletni karieri so odigrali več kot 1000 koncertov v 15 državah po Evropi. Pogled na seznam odigranih koncertov v klubih in na festivalih pa je več kot zavidljiv.

Sodelovanje Srečne mladine s slovaško skupino Chiki Liki Tu-a se je začelo s povabilom Srečne mladine na Slovaško, kjer so jim CLT organizirali prvo turnejo po Slovaškem leta 2011. Seveda so se jim za to velikodušno potezo Srečna mladina v zahvalo kmalu oddolžili s povabilom v Slovenijo in izmenjave so se vrstile iz leta v leto.

Chiki Liki tu-a so v Sloveniji že nastopili v Bazi v Ajdovščini, v Loškem Pubu v Škofji Loki, v Channel Zero v Ljubljani in na festivalu Schengenfest.

Letos se nam bodo predstavili v mariborskem Sachmu, v Trainstation Squatu v Kranju in v sežanski Podlagi. Takoj po slovenski mini turneji pa se Srečna mladina odpravlja še na turnejo po Češki in Slovaški.

http://www.chikiliki.sk/
http://www.youtube.com/frapko