sevejkisejej

20190624
18:21

Sežana je bogatejša za nov sklop dogodkov na prostem pod skupnim imenom #SeVejKiSeJej – Sežana strEAT.

Programski del festivalskih aktivnosti se odvija v parku pri Starem gradu.

Gre za t.i. truck food festival z obfestivalskim programom koncertov, uličnega gledališča in ustvarjalnic.

Tokrat, v ponedeljek, 24. junija, od 11. ure naprej svoje dobrote ponujajo BeerBulli, GudStreetFud, Sladki cekini, Sinjore Forca ter Kulinaristan za vegetarijance.

Med 17. in 19. uro v Ustvarjalnici skupaj spoznavamo način risanja MANDAL in kaj mandale sploh so. Naše novo znanje bomo uporabili pri ustvarjanju pisanih podstavkov za kozarčke, barvanju mandal pobarvank, zabavali pa se bomo tudi z različnimi aktivnostmi v parku.

Ob 19:30 si oglejte otroško predstavo PETER PAN v amfiteatru Kosovelovega doma. Dramska skupina Pika Nogavička in mažoretke Povir vabijo v deželo Nije. V deželo, kjer ni treba nikomur odrasti. Ali bo Kljuka premagal Petra Pana? Bo Zvončica za vedno izgnana iz dežele Nije? Bo poglavarjeva hči rešena piratov in, ali bodo izgubljenčki kočno najdeni? Pomisli na najlepšo stvar in poleti z nami. Pri drugi zvezdi na desno, vse do jutra.

Ob 20:30 sledi ulični, interaktivni, ognjeni, divji, kulturni, zabavni nastop ČUPAKABRE! Čupakabra je žonglerska in ognjena skupina. Za nas bodo zažigali s predstavo »UNGA«, hudomušno ognjeno grozljivko.

Ko večer se zlije v noč, zemlja strese se in poč’. Mrke postave iz teme skočijo na plan. To je čuden sodni dan. Parklji vas v hudomušni žonglerski grozljivki popeljejo na skrajni rob sveta. In kjer je vsega konec, se spet začne začetek. Unga skozi igro išče vprašanja in skozi molk podaja odgovore. Interaktivna ognjena predstava.

Vstop na vse dogodke je prost. Hrana in pijača sta seveda plačljivi.

Pozor: Dogodke bomo v primeru slabega vremena žal odpovedali, za kar se bomo organizatorji določali dan pred izvedbo.

Spremljajte nas na FB oz. Instagramu soorganizatorjev.

Soorganizatorji dogodkov smo: Zavod ŠTIP (TIC Sežana in Mladinski center Podlaga), Kosovelov dom Sežana in Klub študentov Sežana. Podporo nam nudi predvsem Občina Sežana.

Celostna grafična podoba: Maša Pušnik.