Release party: Once was never

20151010
22:10


V soboto zvečer 10.10.2015 bo v Sežani grmelo. Ob 22:10:10 bo domača petčlanska zasedba Once Was Never izdala svoj prvi EP z naslovom Lighthouse In The Abyss. Skupina bo predstavila ploščo v podzemlju MC Podlage. Za ogrevanje večera bodo poskrbeli skupini Lintver in Morbid Creation.

ONCE WAS NEVER
Once Was Never je kraška petčlanska metalska skupina iz Sežane. Bend je nastal 21. 12. 2012, v zadnjih urah našega planeta, ko smo vsa naša bremena vrgli čez rame, v stilu nekoč je bilo … nikoli. Postava je dobila končno obliko februarja 2014. Bend sestavljajo naslednji člani: Luka Osojnik (kitara), Miha Kosmač (kitara, vokal), Miloš Mihajlovič (vokal), Luka Kralj (bas) in Gregor Ambrožič (bobni). Decembra 2014 so začeli s snemanjem njihovega prvenca “Lighthouse In The Abyss” v njihovem domačem Under The Coop studiu v lastni režiji. Pri snemanju je pomagal Matej Srebrnič (studio P.L.C.), ki je kasneje tudi poskrbel za mix in mastering. Uvod v EP je prispeval Damjan Tomoski iz skupine Noctiferia. S snemanjem so zaključili aprila 2015. Kot prvi singel s prvenca so predstavili skladbo “The Cut” v obliki besedilnega videa, kateri je izšel 26.7.2015. Besedilni video je izdelal kitarist Luka Osojnik, naslovnico singla pa je izdelal vokalist Miloš Mihajlović, ki hkrati skrbi tudi za celotno grafično podobo benda. Lighthouse In The Abyss bo izšel 10.10.2015. Poleg izdaje pa bodo začeli tudi s promocijo EP-ja po Sloveniji in tujini.
http://facebook.com/oncewasnever
http://youtube.com/watch?v=G_DYANVkrHQ&feature=youtu.be

LINTVER
Lintver was formed in the summer of 2004. In the begining there were a lot of member changes until early 2007 when a steady lineup was found. They wrote 5 songs and recorded an EP/demo »The saints are coming« which was released in May 2008. It had a very good response from the fans. They toured lots of clubs ands festivals all over Slovenia and some parts of Italy. In October 2013 Lintver released their debut full-length album called »Snakebite« which you can order directly from the band. The band is curently recording their second LP which is to be released soon.
http://lintver.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/lintver-1
http://facebook.com/Lintver
https://youtu.be/Ljo1_Qc1AgE

MORBID CREATION
Morbid Creation so štirje boyzi, ki igrajo primitiven death metal, saj za več pač niso sposobni. Maja 2015 so izdali demo na kaseti. Radi pijejo medico, gemišt in bjro.
http://facebook.com/morbidcreationband
http://youtube.com/watch?v=2J8RyOvg59E

Vstopnina 5€ (gre v celoti bandu za kritje stroškov snemanja plošče).
Več/manj: http://mcpodlaga.com/program/release-party-once-was-never/