Razstava: TO JE ARTI REIKA

20240408
12:00

V aprilski razstavi, ki jo gostimo v sodelovanju z aruko.si, se s svojimi ilustracijami v japonskem manga slogu predstavlja ustvarjalka Erika Gregorič.

Eriko mnogi poznajo kot Arti Reiko, ali v Izoli – “tisto, ki riše stripe in uči italijanščino”.

Leta 2020 je ustvarila umetniško nišo Arti Reika, izbrala vijolično zaščitno barvo in motive metuljev, ter istoimensko modro-laso junakinjo, ki jo spremlja na konvencijah, zato boste Eriko večkrat videli z modrimi lasmi in vijolično stojnico.

Na tokratni razstavi »TO JE ARTI REIKA« vas pozdravljajo ilustracije ter fotografije zakulisja ustvarjanja, sodelovanja na sejmih in konvencijah, ki se jih Erika udeležuje zadnja leta. Narisane tematike so večinoma fantazijske (junaki, kontekst), večini pa je skupno to, da so nastale po navdihu verzov in glasbe, ki jo avtorica posluša med risanjem. Med avtorskimi motivi se smehljajo prijatelji, pari, junaki animejev (japonskih risank), ki so, kot pravi Erika: »krivi, da je začela risati«. Vse našteto je upodobljeno na polnih ozadjih v močnih, čistih barvah in tehnikah, ki so avtorici pri srcu; od Faber Castell suhih pastelov in akvarela, japonskih Copic markerjev, navadnih barvic in flomastrov.

Poleg risanja jo veseli tudi pisanje, zadnja leta pa se posveča ustvarjanju ročnih izdelkov, kot so knjižne kazalke, beležke, zvezki in pobarvanke.

Razstavo njenih del si lahko ogledate vsak delovni dan, od 8. 4. do 3. 5. 2024, od 12.00 do 16.00, v MC Podlaga.

Vabljeni.