PROJEKCIJA FILMA: THE UNDAMAGED/NEPOŠKODOVANE

20190324
08:00

Balkanski polotok je dom zadnjim divjim rekam Evrope, ki podpirajo izjemno pester rastlinski in živalski svet ter zdrave in nedotaknjene ekosisteme. Te reke so Nepoškodovane – čiste, divje in nezajezene. A z več kot 2.700 planiranimi jezovi korupcija in pohlep kruto posegata v te zadnje koščke Evropske divjine.
Odrinite na pot z udarno ekipo kajakašev, snemalcev, fotografov in prijateljev, ki so sklenili, da se jim postavijo v bran. Med Slovenijo in Albanijo so med 36-dnevno odpravo veslali in organizirali kreativne akcije proti nepotrebnim zajezitvam na 23 rekah v 6 državah z namenom, da svetu pokažejo skrivnostni svet rečnih dolin Balkana. Film prikazuje zgodbe o strastnih lokalnih aktivistih, ki bijejo boj za te reke v vsakodnevnem življenju in hkrati vabi ljudi iz vseh vetrov, da se temu častnemu boju priključijo tudi sami. Dokazuje, da je nov, proaktiven stil naravovarstva, kul, zabaven in predvsem učinkovit.

Projekciji filma bo sledil pogovor.

Vstopnina:
4,00 EUR in 3,50 EUR za študente/dijake.
Za člane Klub študentov Sežana vstop brezplačen (na blagajni vstopnico dvignete z veljavno izkaznico KŠS).
So-organizacija: Mladinski center Podlaga in Klub študentov Sežana

V mesecu marcu in aprilu bo od ponedeljka do petka med 12:00 in 18:00 v Mladinskem centru Podlaga na ogled zanimiva razstava VPLIVI SPREMINJANJA PODNEBJA. Pripravili jo bomo v sodelovanju z Umanotero, Slovensko fundacijo za trajnostni razvoj.

Več si lahko preberete na spletni strani Kosovelovega doma Sežana.

VABLJENI!