Prihaja april v MC Podlaga!

20140401
00:00

kava3Tor., 1. 4., ob 18.00: SREČANJE S PRAVIČNO KAVO

Na svetu vsak dan popijemo skoraj milijardo in pol skodelic kave in za vsako izmed njih se skriva osebna zgodba. Prisluhnili bomo zgodbi kave, ki nam pripoveduje o izkoriščanih proizvajalcih, zavedenih potrošnikih in pravični trgovini. Samo ena skodelica dobro pripravljene pravične kave na dan že spreminja svet. Na srečanju se bomo prepustili njeni zgodbi, ki nam jo bosta pripovedovala Rene Suša iz Društva Humanitas in Tine Čokl, poznavalec in ljubitelj kave. Debato bo vodila Živa Lopatič iz 3MUH. Na dogodku bo mogoče pravično kavo tudi poskusiti. Vstop prost.

 

Pet., 4. 4._ POTOPISNO PREDAVANJE UGANDAPet., 4. 4., ob 20.00: POTOPISNO PREDAVANJE O UGANDI

Čeprav asociacije ob omembi Ugande še vedno prikličejo ime diktatorja Idija Amina in afriške stereotipe lakote, kaosa in neokrnjene narave, je realnost te vzhodnoafriške države precej drugačna. Dovolj je, da se pomudimo v središčih, kjer otroci odraščajo brez bližine staršev ali igrač in tehničnih pripomočkov, ki so nam domači in vidimo lahko, kako samostojni znajo biti že od malih nog. Predaval bo Miha Zobec. Brezplačen vstop.

 

DZS_banner_prostovoljstvo2014-1192x600Sob., 5. 4., med 10.00 in 13.00: DAN ZA SPREMEMBE v parku pri Starem gradu

Sprememb se bomo lotili z dobro voljo, delavnicami, stojnicami … V primeru slabega vremena bo prireditev prestavljena.

 

qigong-meditation1Sob., 5. 4., ob 10.00 QIGONG DELAVNICA – OSEM BROKATNIH VAJ

V okviru dveh celodnevnih srečanj se bomo naučili sklop vaj, imenovanih Osem brokatnih vaj (Ba Duan Jin), ki so stare več kot tisoč let. Namenjene so ohranjanju in izboljšanju zdravja, s poudarkom na krepitvi celotne telesne strukture in notranjih organov. Delavnica obsega še učenje pravilne drže, vaje za hrbtenico in sklepe, učenje normalnega abdominalnega dihanja ter vaje za občutenje energije (Qi-ja). Cena 50€ na osebo. Predprijave na 051 204 765 ali info@mcpodlaga.com.

 

izmenjevalnica nov 2013_2Pet., 11. 4., med 11.00 in 14.30: IZMENJEVALNICA

Na Izmenjevalnici, ki bo potekala v središču Sežane, boste lahko zamenjali knjige, igrače in obleke. V sodelovanju s prostovoljsko skupino Srečku je mar iz Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana.

 

LoesjePet., 11. 4., ob 15.00: FILMŠULA – dokumentarni film 100% bombaž in delavnica kreativnega pisanja Loesje

Dokumentarni film poda kritični vpogled v pridelavo in predelavo bombaža v globalnem kontekstu. Po filmu bo na ogled razstava z naslovom »Kdo je sešil srajčico? Pot od bombaža do tekstila«, ki jo pripravljamo skupaj z Društvom Humanitas ter delavnica kreativnega pisanja Loesje, kjer bomo prikazano vsebino kritično pretresli. Besedila iz delavnice Loesje bomo potiskali na stare majice. NE POZABI S SEBOJ PRINESTI RABLJENE MAJICE – po tisku jo boš lahko vzel domov (predvidoma v maju).

Vstopnine ni. Filmšulo ustvarjamo Šolski center Srečka Kosovela Sežana, Kosovelov dom in MC Podlaga.

 

velika nočSre., 16. 4., ob 15.00: OTROŠKA VELIKONOČNA DELAVNICA

Delavnico vodi Sabina Sovdat. Obvezne so predprijave na info@mcpodlaga.com ali 051 204 765. Več na mcpodlaga.com.

 

 

Sre., 23. 4._ SVETOVNI DAN KNJIGESre., 23. 4., med 13.00 in 16.00: SVETOVNI DAN KNJIGE – PODLAGINA KNJIŽNA POLICA IN DELAVNICA KAZALK

Knjige, ki jih boste oddali na knjižne police pred MC Podlaga bodo postale del »bookcrossing vala« po Sloveniji – knjige nam lahko prinesete že prej! Poleg tega si bo mogoče izdelati tudi svojo knjižno kazalko. V primeru slabega vremena bo dogodek potekal v mladinskem centru. Vstop prost.

 

mobilityČet., 24. 4., ob 19.00: MOBILITY FEST

Predstavitev projektov mobilnosti Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana (ŠCSK).

 

IMG_0370KONCERTI

Sob., 5. 4., ob 22.30: KRASmetal se bo tresel s skupinami Narednik Lobanja i Vod Smrti (Hr), Paragoria in Dislocated. Organizator Klub študentov Sežana.

Sob., 12. 4., ob 22.30: Motorfire release party

 

IMG_4847VEČERI BREZ FILTRA

Pet., 25. 4., ob 21. uri: Stand up v sodelovanju s Klubom študentov Sežana.

 

kinoKINO KINO večeri kakovostnega umetniškega filma, ki jih filmofili ne smejo zamudit! V sodelovanju s Kosovelovim domom Sežana.

 

 

čajna ČAJNA SREDA – vsako sredo si lahko med 10.15 in 11.00 pripraviš brezplačen čaj posebne sorte – zelen, pravičen in lokalen.