PREMIKI 1 NA 1 – POSLUŠAJ, DOŽIVI, PREMAKNI!

20171124
19:00

Tretjič v tej sezoni bomo na PREMIK 1 na 1 povabili Uroša Borjančiča.
Pogovor se bo odvil v konferenčni dvorani stavbe Poslovno inovacijskega centra Sežana (Kraška ulica 2 – Inkubator Sežana, 1. nadstropje), s pričetkom ob 19. uri.

Uroš Borjančič je profesor fizike na Šolskem centru Srečka Kosovela Sežana, ki s svojimi metodami dela navdušuje mladino nad fiziko in naravoslovjem. Pod njegovim mentorstvom dijaki presegajo meje naučenega in dosegajo izjemne rezultate tudi na mednarodni ravni. En najodmevnejših projektov je gotovo spust sonde imenovan Srečko v vesolju, ki se bo v letu 2018 odvil že drugič.
Kdo v resnici je profesor Borjančič, od kod črpa svojo energijo in ideje, ki jih lahko najdete celo na Youtube kanalu FizikaPKC, in predvsem, kako daleč v vesolje bo Srečko odpotoval v prihodnje, ga bo izprašal Žan Papič.
Vljudno vabljeni na Višjo strokovno šolo v Sežani!
Več na:
http://www.premik-sezana.si/
in FB profilu: Premik Sežana
Neformalna skupina PREMIK je združila sledeče organizacije, ki soustvarjajo projekt: Kosovelov dom Sežana, Kosovelova knjižnica Sežana, Klub študentov Sežana, Ljudska univerza Sežana (Kosovelova soba), Mladinski center Podlaga (Zavod ŠTIP), Viviss, ŠCSK: Višja strokovna šola.

borjancic3-kopija