Premiki 1 na 1: Luka Fonda

20180126
19:00

Gost #9 Premika 1 na 1, ki bo v petek, 26. januarja, ob 19. uri v Kosovelovi sobi Ljudske univerze v Sežani bo Luka Fonda.

Luka Fonda je eden od treh vodilnih trenerjev slovenske reprezentance v športnem plezanju, ki je s trudom, voljo in predvsem ljubeznijo iz začetne športne navdušenosti ustvaril posel širše družbene vrednosti. Začel je z adrenalinskimi športi, potovanji in fotografijo in nadaljeval kot uradni fotograf za podjetja kot so: Adidas, Red Bull, National Geographic id.
V zadnjem času se posveča predvsem plezanju. Trenutno odmeva na novo ustanovljen Športni center Plus Climbing v Kopru, ki je najprej v precej manjši različici zaživel v Sežani.
Za oba centra gredo zasluge prav Fondi. Center v Kopru se razprostira na 900 kvadratnih metrih telovadnih površin in je trenutno največji center za balvansko plezanje pri nas ter kot tak izrednega pomena za razvoj športnega plezanja.

O vztrajanju in veri v svoje delo, o uporu in preprekah, o tem, koliko ljubezni je potrebno za vse to in o mnogih plezalno adrenalinskih izkušnjah na mnogih delih sveta, bo Luko izprašala Helena Čehovin Gerželj.

Neformalna skupina PREMIK je združila sledeče organizacije, ki soustvarjajo projekt Premik 1 na 1. To so; Kosovelov dom Sežana, Kosovelova knjižnica Sežana, Klub študentov Sežana, Ljudska univerza Sežana (Kosovelova soba), Mladinski center Podlaga (Zavod ŠTIP), Viviss, ŠC Srečka Kosovela: Višja strokovna šola.
luka_portrait_web