Premik 2018

20180310
19:00

V preteklih mesecih je ekipa neodvisnih prostovoljcev po partnerskih ustanovah drugo sezono zapored izvedla serijo 5-ih pogovornih večerov Premik 1 na 1. Sezono zaključujejo s Premikom 2018, ki se bo v tej obliki zgodil že tretje leto zapored. Osnovna ideja ostaja ista: ponuditi premikajoče teme, ki premikajo zbrane.

Spregovorili bodo:
Ana Lukner Roljič; podjetnica in ustanoviteljica fundacije Anina zvezdica / Ana’s little star
– Mark Pleško; fizik, specialist na področju jedrskih pospeševalnikov ter ustanovitelj in direktor družbe Cosylab,
Simon Mičić; avtor knjige o spolnih zlorabah Deček s tatujem na srcu,
– Uroš Macerl; kmet, predsednik društva Eko krog in dobitnik Goldmanove nagrade – največjega svetovnega priznanja okoljskim aktivistom,
– Damijan Stepančič; ilustrator, slikar, stripar in prejemnik mnogih umetniških nagrad ter
– Ciril Komotar; vloger (Komotar Minuta), avtomobilski novinar, fotograf in režiser.

Za premikajoče glasbene vložke bosta poskrbela pevka Zala Hrescak in kolektiv Tovariš strmoglavljen, ki jih bo podkrepila večkratna plesna državna prvakinja, evropska in svetovna podprvakinja Naja Rebec.

Vljudno vabljeni!

Vstopnice: blagajna Kosovelovega doma Sežana in www.kosovelovdom.si
Vstop bo prost za mlajše od 30. let. Brezplačne vstopnice lahko prevzamete zgolj osebno na blagajni. Za ostale bo vstopnina znašala 3 eur na osebo.

Izvedbo projekta, ki nastaja v sodelovanju s Kosovelovim domom Sežana, Kosovelovo Knjižnico Sežana, Klubom Študentov Sežana, Ljudsko Univerza Sežana (Kosovelova soba), MC Podlaga Sežana (Zavodom ŠTIP), ŠC Srečka Kosovela Sežana, Gimnazija in ekonomska šola: Višja strokovna šola Sežana , je s sofinanciranjem omogočila tudi Občina Sežana iz razpisa za mladinske projekte in akcije za leto 2018.

premiki-veliki-10-3-18