Premik 1na1 – gost: Gojmir Lešnjak Gojc

20201127
20:00

5. sezona PREMIKov 1na1 se začenja v duhu časa – na Youtube kanalu PREMIK SEŽANA. ?
Ne izgubljamo zaleta niti energije, le prenesli smo jo na drugo platformo. PREMIKov se ne da uničit tako kot ne energije.⚡

Gost #19 PREMIKa bo Gojc, ki je spregovoril o svojih študentskih časih in takratnem družbenem dogajanju, glasbi, igri, družbeni odgovornosti tako posameznika kot politika.

Gojmir Lešnjak – Gojc je letošnji dobitnik nagrade Vesna na Festivalu slovenskega filma? za stransko moško vlogo v filmu Košarkar naj bo 2. Gojc je tudi Hinko, Cveto, Mario Lisica, profesor Tundra, direktor, sosed, mož, prijatelj in najpogosteje človek. Človek mnogih gledaliških vlog in tudi lepo število življenjskih. Začel je kot lesni tehnik? in se preko agronomije? prepisal na slovenistiko? in bibliotekarstvo?. Po vsem tem je ugotovil, da mu igranje različnih vlog gre in se vpisal na akademijo. Od tedaj naprej ga poznamo vsi. ?
V televizijski oddaji Periskopu je praznil ulice in mladino lepil na male ekrane pred tem pa zabaval malo starejše mlade v avantgardni glasbeni skupini SRP, ki je igrala rock v opoziciji. To je bila osnova za pogovor z Gojcem. Žogico mu je na drugi strani vračal Žan Papič.

❗ Povezava do pogovora bo objavljen na dan dogodka ob 20. uri na naši facebook strani PREMIK SEŽANA. ❗

Neformalna skupina PREMIK je v soustvarjanju projekta PREMIK 1na1 združila več lokalnih organizacij: Kosovelov dom, Kosovelova Knjižnica Sežana, Klub Študentov Sežana, Ljudska Univerza Sežana (Kosovelova soba), MC Podlaga Sežana (Zavod ŠTIP), Inkubator Sežana, Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana in ŠC Srečka Kosovela Sežana, Gimnazija in ekonomska šola: Višja strokovna šola Sežana. ???