PREMIK 1na1 – Dr. Albert Mrgole

20210122
19:30

Na tretjem srečanju v peti sezoni bomo govorili o medosebnih odnosih, povezanosti in iskanju prave poti. ▶️ 22. januarja ob 19.30 se bo z nami PREMIKal Dr. Albert Mrgole. ?

Alberta poznamo kot psihoterapevta, ki s svojimi PREMIKi v medijih in na socialnih omrežjih vliva upanje v obstoj človečnosti? med nami. Deluje domala na vseh področjih, kjer je mogoče izboljšati kakovost medsebojnih odnosov?, od izobraževanj v kolektivih?‍?, delavnic za starše?, kot supervizior?, predavatelj študentom psihoterpije in predsednik nacionalne mreže TOM telefona☎️. V tandemu z ženo Leonido sta priljubljena predavatelja ter avtorja »? priročnika za starše«, brezčasne uspešnice ?Izštekani najstniki in starši, ki štekajo.? V zadnjem času je njegovo delovanje usmerjeno k temu, da ostajamo med seboj zlasti ljudje: v povezanosti in bližini, v strpnosti in sodelovanju ter v svobodi? in odgovornosti. V psihoterapevtski praksi deluje v stiku s čustvi in dosega presenetljive PREMIKe pri posameznikih, v partnerskih odnosih in v družinah.

Zase pravi, da je po duši anarhist, kar bi po njegovem videzu in načinu izražanja, težko rekli. Dinamičnost ga spremlja iz časov, ko je eloval na Oddelku za sociologijo kulture Filozofske fakultete, sodeloval pri Radiu Študent, pisal za Mladino?, se družil v krogih, od koder so se takrat porajale odmevne družbene spremembe.?

Na življenjski (zasebni, akademski in profesionalni) poti, ki ji sam pravi »pot učenja po načelu učenja iz napak«, se je Albertu Mrgoletu nabralo ogromno modrostih, iz katerih črpa vir navdiha zase in za druge.?

Z #21 gostom PREMIKa 1na1 se bo pogovarjal Žan Papič.

‼️Povezava do pogovora bo objavljena na dan dogodka na naši Facebook strani PREMIK SEŽANA.‼️

Neformalna skupina PREMIK je v soustvarjanju projekta PREMIK 1na1 združila več lokalnih organizacij: Kosovelov dom, Kosovelova Knjižnica Sežana, Klub Študentov Sežana, Ljudska Univerza Sežana (Kosovelova soba), MC Podlaga Sežana (Zavod ŠTIP), Inkubator Sežana, Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana in ŠC Srečka Kosovela Sežana, Gimnazija in ekonomska šola: Višja strokovna šola Sežana.