premik 1 na 1: rok valenčič

20180216
19:00

Rok Valenčič je človek, ki Tourettovem sindromu navkljub živi povsem normalno življenje. Bil je pobudnik, soustanovitelj in predsednik Društva za obolele s Tourettovim sindromom in obsesivno kompulzivno motnjo, hkrati pa eden redkih, ki je o tem spregovoril javno. Že 10 let s svojim znanjem in izkušnjami pomaga bolnikom Tourettovega sindroma, njihovim staršem in strokovnim delavcem po vrtcih, šolah, fakultetah, pa tudi v zdravstvu. S svojo požrtvovalnostjo je pomagal že nemalo ljudem, otrokom in njihovim družinam. Nanj se obračajo tudi bolniki iz tujine, predvsem iz območja bivše Jugoslavije.

O premagovanju bolezni in strahov, o spoznanjih, o samopodobi, o diskriminaciji in nesprejemanju drugačnosti ter motivatorskih govorih bo z Rokom spregovorila Eda La Vita.

Neformalna skupina PREMIK je združila naslednje organizacije, ki soustvarjajo projekt Premik 1 na 1: Kosovelov dom Sežana, Kosovelova knjižnica Sežana, Klub študentov Sežana, Ljudska univerza Sežana (Kosovelova soba), Mladinski center Podlaga (Zavod ŠTIP), Viviss,  ŠC Srečka Kosovela Sežana – Višja strokovna šola.

rok-valencic

 

premiki