Premik 1 na 1 – gostja: Tinkara Kovač

20191122
19:00

Na drugem srečanju v 4. sezoni se bomo PREMIKali med zvoki, notami in besedami. #16 PREMIK 1 na 1 bo v petek, 22. novembra 2019, ob 19. uri v sežanski Kosovelovi knjižnici Sežana gostil Tinkaro Kovac.

Tinkara Kovač je glasbenica, pevka, diplomirana flavtistka, glasbena pedagoginja in mentorica, producentka, avtorica glasbe, priredb in besedil, pisateljica, igralka in še marsikaj. Primorka, ki jo je na glasbeno sceno prinesel Veter z juga. Njena bogata glasbena pot je polna dragocenih mejnikov, nastopov na številnih festivalih, glasbenih sodelovanj, zanimivih zasedb, uvrstitev na lestvice najbolj predvajanih skladb ter prestižnih priznanj. Igrala je papežu in pela Evropi, ko je Slovenijo s pesmijo Spet zastopala na Evrosongu. Nastopila je z italijansko rok zvezdnico Eliso in pevcem legendarne skupine Led Zeppelin, Robertom Plantom. Predvsem pa je s svojo mehko močjo začarala poslušalce doma in po svetu. Posebno naklonjenost izkazuje otrokom, ki jim je posvetila slikanico Tinka Tonka Flavtofonka in neandertalčeva piščal iz Divjih bab. V zadnjem času pa jo lahko srečamo na gledaliških deskah.
Z letošnjo zmagovalko Melodij morja in sonca se bo pogovarjala Helena Č. Gerželj.
Obeta se nam zanimiv večer, ki nas bo zagotovo navdušil, da bomo s Tinkaro »ostali do konca«.

Neformalna skupina PREMIK je v soustvarjanju projekta PREMIK 1 na 1 združila več lokalnih organizacij: Kosovelov dom Sežana, Kosovelova Knjižnica Sežana, Klub Študentov Sežana, Ljudska Univerza Sežana (Kosovelova soba), MC Podlaga Sežana (Zavod ŠTIP), Inkubator Sežana, Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana in ŠC Srečka Kosovela Sežana, Gimnazija in ekonomska šola: Višja strokovna šola Sežana.