Premik 1 na 1 – gostja: Nuša Ema Miklavec

20181130
20:00

Nuša Ema Miklavec je Sežančanka, ki jo je posvojil Egipt, kjer zadnji dve leti živi in dela in kjer se je tudi poročila. Od malih nog zasleduje tisto včasih očem skrito in pogosto nedoumljivo. Prav stari Egipt je v njej zares prebudil zavest, da je vse živo in med seboj povezano. Po tej šamansko obarvani poti stopa danes, in ne glede na pogojenost okolja, v katerem živi, sledi preprostim resnicam svojega srca.

O tem, kaj so stare egipčanske mistične šole, kako je biti žen(sk)a v muslimanskem okolju in modernem Egiptu, kaj Egipt pravzaprav je: od rigoroznih pravil do čisto samosvojega, beduinskega sveta in tančice antičnega, pod katero se skrivajo temeljne modrosti razvoja človekove zavesti, bo z Nušo govorila Helena Č. Gerželj.

 

Neformalna skupina PREMIK je združila sledeče organizacije, ki soustvarjajo projekt: Kosovelov dom Sežana, Kosovelova Knjižnica Sežana, Klub Študentov Sežana, Ljudska Univerza Sežana (Kosovelova soba), MC Podlaga Sežana (Zavod ŠTIP), ŠC Srečka Kosovela Sežana, Gimnazija in ekonomska šola: Višja strokovna šola Sežana, Inkubator Sežana in Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana.