Premik 1 na 1 – gostja: Maja Hrovat

20200117
19:00

Po majhnem premoru se bomo spet PREMIKali in to že na kar #17 PREMIKu 1 na 1. Zgodil se bo v petek, 17. januarja, ob 19. uri v Kosovelovi sobi Ljudske univerze v Sežani.
Gostja večera bo Maja Hrovat.

Maja Hrovat je predsednica Slovensko vegansko društvo, organizatorka Vegafesta, mentorica Veganskega izziva in nasploh ena izmed bolj prepoznavnih oseb s področja boja za pravice živali v Sloveniji. Želja po sočutnem in pravičnem odnosu do živali jo spremlja že iz otroštva, vključuje pa jo tudi v svoj poklic kot doktorica veterinarske medicine. Zavzema se za zaščito okolja in zdrav življenjski slog.

Na pogovornem večeru bo moderatorka Eda La Vita z Majo Hrovat poskušala predstaviti, kaj se skriva za besedo vegan in razblinjala mite ter predsodke glede prehrane rastlinskega izvora.

Neformalna skupina PREMIK je združila sledeče organizacije, ki soustvarjajo projekt: Kosovelov dom Sežana, Kosovelova Knjižnica Sežana, Klub Študentov Sežana, Ljudska Univerza Sežana (Kosovelova soba), MC Podlaga Sežana (Zavod ŠTIP), ŠC Srečka Kosovela Sežana, Gimnazija in ekonomska šola: Višja strokovna šola Sežana, Inkubator Sežana in Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana.