Premik 1 na 1 – gost: Primož Turnšek

20210226
19:30

Na četrtem srečanju v peti sezoni bomo govorili o okolijskih in ekoloških izzivih naše dobe, o okoljevarstvenem aktivizmu ter o permakulturi.
26. februarja 2021 ob 19.30, se bomo PREMIKali skupaj s Primožem Turnškom.

Primož Turnšek je magister mikrobiologije, aktualni predsednik Društva za permakulturo Slovenije, permakulturni načrtovalec, učitelj, partner pri projektu Kreater.
Bil je tudi eden izmed koordinatorjev ter organizatorjev gibanja pri Mladih za podnebno pravičnost.
Že od otroštva ga zanimajo biologija, ekologija in rastline. Skozi študij mikrobiologije je svoje znanje in razumevanje narave poglobil in dobil vpogled v procese, ki delujejo v ekosistemih. Permakultura mu je odprla svet v sistemsko razumevanje in celostno načrtovanje okolja, ki upošteva tako naravo, kot ljudi. V kontekstu Mladih za podnebno pravičnost se je zavzemal za ozaveščanje mladih o okolijskih problematikah ter za njihovo mobilizacijo. V kontekstu permakulture pa ga zanimajo predvsem glive, pridelava hrane, kmetijstvo, ter načrtovanje trajnostnih in regenerativnih načinov kmetijstva. Spoznanja, ki jih je Primož doživel na svoji življenjski poti, so pripomogla, da gleda na Svet celostno, kot prepleteno enoto ter s tem prinese svež pogled na marsikatero razpravo.
Z #22 gostom PREMIKa 1 na 1 se bo pogovarjal Rok Čigon.

Povezava do pogovora bo objavljena na dan dogodka na naši Facebook strani PREMIK SEŽANA.

Neformalna skupina PREMIK je v soustvarjanju projekta PREMIK 1na1 združila več lokalnih organizacij: Kosovelov dom, Kosovelova Knjižnica Sežana, Klub Študentov Sežana, Ljudska Univerza Sežana (Kosovelova soba), MC Podlaga Sežana (Zavod ŠTIP), Inkubator Sežana, Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana in ŠC Srečka Kosovela Sežana, Gimnazija in ekonomska šola: Višja strokovna šola Sežana.