Premik 1 na 1 – gost: Nik Škrlec

20191004
19:00

PREMIKanje se nadaljuje! 4. sezono mesečnih pogovornih večerov začenjamo s #15 PREMIKom 1 na 1, ki se bo zgodil v petek, 4. oktobra, ob 19. uri v MC Podlaga Sežana.
Gost večera bo Nik Škrlec.

NIK ŠKRLEC je po poklicu slovenski dramski igralec, pa tudi televizijski voditelj Malih sivih celic. Fant, ki rad pošilja ljudi v pi…, ampak samo zato, ker je trikratni zaporedni državni prvak v recitiranju števila pi. Je ambasador tehnik pomnjenja, navdušen potapljač na dah, žongler, in na splošno ljubitelj novih svetov in domišljije. Na njegovem Youtube kanalu, lahko spremljamo tudi pot podiranja Guinessovega rekorda v številu, pod vodo sestavljenih rubikovih kock z enim vdihom. Prejemnik akademijske Prešernove nagrade, nagrade sklada Staneta Severja za igralske stvaritve študentov dramske igre, nagrade občinstva na 47. tednu slovenske drame, Borštnikove nagrade za mladega igralca in Viktorja za najobetavnejšo medijsko osebnost nas bo popeljal po svoji »palači spomina«, prepričal, da ni dolgočasnih stvari, poučil o pomenu učenja na splošno in nam morda razkril svojo skrivnost premetavanja rubikove kocke.
O podvigih in padcih, bedarijah in neresnostih, ko je preveč časa ali pa volje za resne stvari premalo, bo v pogovoru s Škrlecem skušal odgovore najti Žan Papič

Neformalna skupina PREMIK je združila sledeče organizacije, ki soustvarjajo projekt: Kosovelov dom Sežana, Kosovelova Knjižnica Sežana, Klub Študentov Sežana, Ljudska Univerza Sežana (Kosovelova soba), MC Podlaga Sežana (Zavod ŠTIP), ŠC Srečka Kosovela Sežana, Gimnazija in ekonomska šola: Višja strokovna šola Sežana, Inkubator Sežana in Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana.