Premik 1 na 1 – gost: Igor Peresson

20171027
19:00

Gost #7 Premika 1 na 1 ali drugega te sezone, ki bo v petek, 27. oktobra, ob 19. uri v Kosovelovi knjižnici v Sežani, bo glavni kuhar in lastnik Picerija Etna v Divači, Igor Peresson.

IGOR PERESSON je chef, ki kuha s srcem. Njegovi krožniki nimajo pravljičnih imen, ampak so pravljica okusa. Jedi, ki jih ustvarja temeljijo na sezonskih sestavinah lokalnih dobaviteljev. Skrbno izbranim sestavinam doda svoji skrivni začimbi – kreativnost in perfekcionizem. Tako se rodijo bogati in izpopolnjeni okusi, ki v Divačo vabijo dobrojedce iz cele Slovenije in tujine.
Ko ne razmišlja o novih kulinaričnih podvigih pa se zelo rad ukvarja s športom.

O tem zakaj pica ni le pica, koliko časa sploh potrebujemo za pripravo pice, zakaj je lokalnost sestavin pomembna in še marsičem okusnem se bo z njim pogovarjal Žan Papič.
Mogoče kakšno rečeta tudi o boksu.

Vljudno vabljeni!

Neformalna skupina PREMIK je združila sledeče organizacije, ki soustvarjajo projekt: Kosovelov dom Sežana, Kosovelova knjižnica Sežana, Klub študentov Sežana, Ljudska univerza Sežana (Kosovelova soba), Mladinski center Podlaga (Zavod ŠTIP), Viviss, ŠCSK: Višja strokovna šola.
premiki