PREDSTAVLJAMO FILMSKE POKLICE: ANIMIRANI FILM

20220113
17:00

V letu 2022 filmšulski program bogatimo s predavanji na temo filmskih poklicev. Izpeljali bomo štiri predavanja, tri v Kosovelovem domu Sežana, enega pa v Gorici, v izvedbi Kinoateljeja, partnerja pri projektu.

Januarsko predavanje bo osvetlilo poklice na področju animiranega filma. Z gostom Koljo Saksida se bo pogovarjala Paloma Pertot.

Kolja Saksida na filmskem področju ustvarja kot režiser, producent in pedagog. Magistriral je na umetniški univerzi École cantonale d’art de Lausanne (ECAL) v Švici. Je eden vidnejših avtorjev animiranih filmov v Sloveniji. Njegovi filmi so bili prikazani na številnih filmskih festivalih, kot rezidenčnega umetnika pa so ga gostile različne mednarodne kulturne organizacije. S prenašanjem znanja in izkušenj ozavešča vse starostne skupine o neomejenih izraznih možnostih vseh tehnik stop animacije, ki omogočajo širok spekter podajanja zgodb. Saksida je pridruženi profesor (docent) na Akademiji umetnosti Univerze v Novi Gorici in ustanovitelj produkcijske hiše ZVVIKS.

 

Vstop je prost – brezplačne vstopnice si morate zagotoviti pri blagajni Kosovelovega doma Sežana.

Filmšula je podprogram filmske vzgoje, ki ga predstavljamo pod skupnim imenom FILMARIJA in FILMŠULA in traja od septembra 2021 do junija 2022.

Če želiš pobliže spoznati filmsko umetnost in izostriti kritičen pogled na svet  v katerem živimo, se nam pridruži!

Več o programu filmšulskih dogodkov najdete na spletni strani http://filmšula.si/.

Partnerji programa FILMŠULA v sezoni 2021/2022 smo:
– Kosovelov dom Sežana,
– Mladinski center Podlaga
– Klub študentov Sežana
– ŠCSK Sežana – Gimnazija in ekonomska šola
– ŠCSK Sežana – Višja strokovna šola.

Projekt sofinancira Slovenski filmski center.