predstava : slovenec in pol

20200712
21:00

Komedija ‘Slovenec in pol’ je avtorski projekt Perice Jerkovića, Aleša Novaka in Uroša Kuzmana v sodelovanju s SiTi Teatrom BTC.

Režija: Uroš Kuzman.
Video: Max Visuals.
Oblikovanje: Rahela Klopčič.
Scenografija: Aleš Potočnik.
Kostumografija: Katja&Alen.
Tehnikalije: Gežoman.
Posebna zahvala: Boštjan Štorman, Igor Bračič, Andrej Podbevšek, Herman Uranič, Vinko Zadnikar, Javni zavod TNP, Matej Pušnik, Sašo Stare in Boštjan Gorenc – Pižama.

Triglav. Naš očak, najvišji vrh in simbol slovenstva. Kupljen za en goldinar pred 125 leti. Zlatorogov skalnati raj, zavit v meglo mitov in legend, prepojen z znojem in krvjo plezalnih pionirjev. Nepogrešljiv partner Vardarja v znani jugoslovanski narodnobudilni pesmi in eno izmed prizorišč neustrašnega upora proti okupatorju.

Danes? Top instagram destinacija, v poletnih mesecih obljudena bolj kot trgovski centri v času popustov. Selfi pred Aljaževim stolpom lahko premagaš le s selfijem v Aljaževem stolpu. Triglav privablja pisane množice in med njimi se vedno najde nekaj junakov v japonkah, ki jih kasneje rešujejo s helikopterji. Ob tem se sprašujemo, kako za vraga se to sploh zgodi? Kdo na vzpon na 2864 metrov nadmorske višine krene s plaže?

Perica Jerković in Aleš Novak, prijatelja s podobnimi interesi in nekoliko manj podobnima značajema, gore doživljata različno. Aleš je član planinske zveze, izkušen pohodnik, tv voditelj in komik. Perica je človek, ki se izgubi v Ikei. Njuna epska pustolovščina, polna presenečenj, komičnih zapletov, duhovitih replik in smeha odpre večno dilemo: A si res pravi Sloven’c, če nisi šel na Triglav?

Prireditelj: Klub študentov Sežana.

Predstava bo v amfiteatru, če bo vreme slabo, pa v Veliki dvorani.

Vstopnina:
– obskovalci, stari do 30 let: brezplačno
– obiskovalci, stari nad 30 let: 5 EUR.
OPOZORILO:
Do dneva predstave bo v prodaji le toliko vstopnic, kolikor bo, če bo vreme slabo, na razpolago sedežev v Veliki dvorani.