POZIV ZA PRIJAVO NA NATEČAJ KLUBSKI MARATON 2021

20210416

Radio Študent tudi v novi koncertni normalnosti poziva vse mlade, kreativne, še neuveljavljene glasbene ustvarjalce in skupine, naj se prijavijo na natečaj za sodelovanje na enaindvajsetem Klubskem maratonu.

Klubski maraton bo torej potekal tudi letos, brez ozira na polena, ki jih glasbenemu ustvarjanju in koncertnemu dogajanju pod noge meče svetovna situacija. Brez obotavljanja bo zopet vzvalovil in prispeval k avtonomnemu mladinskemu klubskemu in koncertnemu dogajanju po vsej državi. Spet bo predstavil nove, obetavne ideje in glasove posameznikov ali skupin, ki jih bo na podlagi prijav na natečaj izbrala strokovna komisija glasbene redakcije Radia Študent.

Poleg koncertnih nastopov bo Radio Študent izbranim klubskim maratoncem omogočil tudi izvedbo radijskih koncertov v živoobsežno promocijo med maratonom in po njem ter studijsko snemanje skladb za promocijsko kompilacijo Klubski maraton 2021, ki bo izšla pod okriljem Založbe Radia Študent.

Prijave na natečaj sprejemamo do vključno 16. aprila 2021.

Prijava naj vsebuje:

– vsaj tri avdio posnetke (format .mp3, 320 kbps),
– naslove in besedila skladb,
– kratko predstavitev skupine oziroma posameznika,
– ime in priimek kontaktne osebe, elektronski naslov in telefonsko številko.

Prijave sprejemamo izključno na elektronskem naslovu: klubski.maraton@gmail.com

Klubski maratonci 2021 bodo izvajalci, ki ne glede na dosedanjo koncertno in studijsko kilometrino v svojih idejah in glasbenem izrazu kažejo kritičen vstop v ustvarjanje zvena in žanrskih glasb. Izbrani ustvarjalci bodo postali del skupnosti Klubskih maratoncev, ki danes šteje že preko 123 ustvarjalcev posameznikov ali glasbenih zasedb!

Dodatne informacije dobite pri glasbeni urednici Radia Študent Špeli Cvetko na telefonski številki 051 270 202 ali pismom na zgornji e-poštni naslov Klubskega maratona.