POZIV ZA PRIJAVO NA NATEČAJ KLUBSKI MARATON 2020

20200605

Radio Študent tudi v letošnjem izzivov polnem letu – gre vendarle za dvajseti krog! – s fanfarami kliče vse mlade, kreativne, še neuveljavljene glasbene ustvarjalce in skupine, naj se prijavijo na natečaj za sodelovanje na jubilejnem dvajsetem Klubskem maratonu.

Tudi letos bo torej Klubski maraton tako ali drugače, ampak gotovo tresel, pretresal in prispeval v avtonomno, mladinsko klubsko koncertno dogajanje po vsej državi. Spet bo predstavil nove, obetavne ideje in glasove posamezikov ali skupin, ki jih bo na podlagi prijav na natečaj izbrala strokovna komisija glasbene redakcije Radia Študent.

Poleg koncertnih nastopov bo Radio Študent izbranim klubskim maratoncem omogočil tudi izvedbo radijskih koncertov v živo, obsežno promocijo med maratonom in po njem ter studijsko snemanje skladb za promocijsko kompilacijo Klubski maraton 2020, ki bo izšla pod okriljem Založbe Radia študent.

Prijave na natečaj sprejemajo do vključno petka 5. junija 2020.

Prijava naj vsebuje:

– vsaj tri avdio posnetke (format .mp3, 320 kbps),
– naslove in besedila skladb,
– kratko predstavitev skupine oziroma posameznika,
– ime in priimek kontaktne osebe, elektronski naslov in telefonsko številko.

Prijave sprejemajo izključno na elektronskem naslovu: klubski.maraton@gmail.com

Klubski maratonci 2020 bodo izvajalci, ki ne glede na dosedanjo koncertno in studijsko kilometrino v svojih idejah in glasbenem izrazu kažejo kritičen vstop v ustvarjanje zvena in žanrskih glasb. Izbrani ustvarjalci bodo postali del skupnosti Klubskih maratoncev, ki danes šteje že preko 110 ustvarjalcev posameznikov ali glasbenih zasedb!

Dodatne informacije dobite pri glasbenem uredniku Radia Študent Žigi Puclju na telefonski številki 031/610-346 ali s pismom na zgornji e-poštni naslov Klubskega maratona.

Vtisnite svoj pečat v slovensko podtalno glasbeno kulturo, postanite del Klubskega maratona Radia Študent!

___________________________________________________________

Informacije o dosedanjih izvedbah:

Klubski maraton Radia Študent je najpomembnejši generator nove glasbene ustvarjalnosti v Sloveniji, ki s svojim utečenim programom dela odkriva, spodbuja in promovira nove kreativne presežke domače glasbene produkcije. Je izjemno uveljavljena oblika predstavljanja nove glasbene produkcije, ki ob intenzivni medijski podpori (programa Radia Študent, najav drugih medijev in obširne promocije) postavlja izjemno izhodišče za nadaljnji razvoj vzhajajočih glasbenih ustvarjalcev. Bistvo Klubskega maratona je, da omogoči prodor še neuveljavljenim kreativnim glasbenim skupinam.

http://www.radiostudent.si/klubskimaraton

https://soundcloud.com/klubski-maraton