Parween (FR), The Ghen (SI)

20150126
22:30

Parween je izjemen pariški četverec, ki deluje že od leta 2006. Po dveh zelo dobro sprejetih post-hardcore albumih, so leta 2009 izdali “Traité pour une nouvelle croyance de l’évènement” in z njim močno vplivali na francosko underground sceno. S križanjem noisa, hardcora in eksperimentalne glasbe so se lansko leto vrnili z albumom “Point”. Na zadnjem albumu prečkajo meje različnih stilov in s tem povsem zmedejo možganske celice. Po štirih letih se vračajo na evropsko turnejo. Koncert, ki ga ne gre zamuditi!

LISTEN : https://voxproject.bandcamp.com/album/point
FACEBOOK : http://facebook.com/parweenband
CLIP : http://youtu.be/v1cEtWvK8s
LIVE : http://youtu.be/ZrenEHX9GNc

The Ghen je rock kvartet iz Bistrice ob Sotli. Člani zasedbe so zastopali barve praktično vseh bendov iz tega kraja, in poznavalci vedo, da teh bendov ni bilo malo. Za skupino je značilno, da so njihovi komadi zelo različni; zaznati je moč odmeve hard rocka, punka, stoner rocka in grungea, pa tudi funka, popa in elektronike. Besedila so včasih osebno izpovedna, včasih družbenokritična in ponavadi oboje obenem. Skupina The Ghen je nastala med zidanjem novega prostora za vaje v Bistrici. Prostor še ni bil čisto končan, ko so se preizkusili na prvem špilu v ljubljanskem Rogu. Odtlej (in po nekaj kadrovskih menjavah) so fantje nastopali po vsej Sloveniji, predvsem po klubih, občasno pa tudi na večjih dogodkih (Urban Fest v Križankah, študentske zabave v Mariboru, brucovanje v Šentjurju, predskupina Chikaškim Russian Circles na Metelkovi…).

Leta 2012 je na USB nosilcu izšel prvenec Choices. Na koncertu v Sežani pa bodo odigrali pretežno repertoar, ki še čaka na svoj uradni izid.

Prva plata online: https://theghen.bandcamp.com/
Spletna stran: www.theghen.com
Facebook: http://facebook.com/pages/The-Ghen/131894937856