Paralelni svetovi: Delavnica Skozi oči begunca

20170614
08:30

MC Podlaga te v sklopu dogodkov PARALELNIH SVETOV, ki jih pripravljamo v juniju 2017 in s katerimi želimo opozoriti na problematiko beguncev in na njihov nezavidljiv položaj, ki ga pogosto, v svetu individualizma in udobja, ignoriramo, vabi na
interaktivno delavnico »SKOZI OČI BEGUNCA«. Delavnico organiziramo v sodelovanju s ŠCSK in je namenjena dijakom 2. in 3. letnikov, vendar se lahko nanjo prijavite tudi drugi, v primeru prostih mest.

Delavnica bo potekala v sredo, 14. 6. 2017 od 08.30 dalje, v prostorih Ljudske univerze Sežana, v organizaciji Društva Humanitas iz Ljubljane. Delavnica obsega 5 šolskih ur, udeležba je brezplačna, obvezne pa so prijave. Dijaki prejmejo potrdilo za ure OIV.
Več o delavnici: Delavnica ponuja priložnost, da se udeleženci vživijo v kožo »drugega«, prevzamejo identiteto različnih ljudi ter na lastni koži doživijo kako je, če nimaš enakih možnosti za uveljavljanje človekovih pravic, čeprav naj bi bile te univerzalne. Udeleženci spoznajo vzroke svetovnih migracij in kritično ovrednotijo pojme, kot so uveljavljanje človekovih pravic, neenakomerna porazdelitev svetovnega bogastva, podnebne spremembe ter se soočijo z resnostjo trenutnega pomanjkanja pravne zaščite beguncev.

Prijavnice dobite pri prof. Mateji Grmek, dijakinji Lei Dvorščak in v MC Podlaga (lahko jo oddate tudi na info@mcpodlaga.com).

*Drugi dogodek cikla PARALELNI SVETOVI bo pogovorni večer z Miho Blažičem – N´tokom v petek, 16. 6. 2017, ob 19. uri v parku pri Starem gradu (v primeru slabega vremena v Kosovelovi sobi). Dogodek organizirata MC Podlaga Sežana in Kosovelova soba. Imaš vprašanje za N´toka? Pošlji nam ga na info@mcpodlaga.com!
Vabljeni!
neimenovana-priloga-00241