Odprti borjači – Evropsko leto mladih v Sežani

20220827
09:00
Mladi v Sežani so ob evropskem letu mladih stopili v akcijo ? ter se v sodelovanju z Mladinskim centrom Podlaga in Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji odločili, da mladim in vsem ostalim v svoji lokalni skupnosti na praktičen način prikažejo, kako je krožno gospodarstvo ♻️ na enostaven način uporabno in prenosljiv v vsako lokalno skupnost. Kako? Z Odprtimi borajči! ?
V soboto, 27. avgusta, bomo pobudo sežanske mladine, ki si želi v domačem okolju spodbuditi dobre prakse krožnega gospodarstva uresničili tako, da bomo po celem mestu drug za drugega odprli kraška dvorišča ? borjače) in mimoidočim ponudili rabljene uporabne reči. Niso namreč vse stvari, ki jih ne potrebujemo več, odpadek, kar dobro zajema naslednji rek: ‘Kar je za nekoga odpadek, je za drugega lahko zaklad’.
Kako torej po svoj novi zaklad v obliki oblek?, knjig?, gospodinjskih aparatov, pohištva? in vsega, kar se skriva po kraških garažah in kleteh?
??Pridruži se nam v Parku pri Starem gradu v Sežani ob 8.30, ko bomo na ℹ️infotočki ponudili informacije o Odprtih borjačih in ?️ zemljevid lokacij s ponudbo rabljenih reči. Odprte borjače boste lahko obiskovali do 13. ure. Vse do 18. ure pa boste na infotočki v parku lahko spoznavali programe Erasmus + Mladina in Evropske solidarnostne enote.
Tako bomo mladi mlade in širšo skupnost opogumili za izmenjavo reči iz druge roke. Naj zmanjševanje odpadkov in potrošnje s ponovno uporabo postane naš način življenja! Če želite z aktivno participacijo soustvarjati Evropo prihodnosti – zeleno, vključujočo in digitalno za vse – obiščite Odprte borjače v Sežani!