Mladinska ekskurzija v Ljubljano

20140217
00:00

Radio-Student_1_b.jpgMed zimskimi počitnicami se mladi odpravljamo v Ljubljano. Glavno mesto bomo tokrat spoznali iz nekoliko drugačne perspektive …

Iz Sežane se bomo odpravili ob 8.15, po želji pa se nam lahko pridružite v Ljubljani, in sicer v Rožni dolini, kjer bomo najprej obiskali Radio Študent in mu s tem izrazili podporo pri njegovi dejavnosti.

škucZ obiskom bomo nadaljevali do Društva ŠKUC, ki velja za eno najvidnejših organizacij neprofitnega kulturnega ustvarjanja v Sloveniji.

Mimogrede bomo skočili še v košček Pariza, ki se nahaja sredi Ljubljane,  v Pekarno Osem na Gornjem trgu, v kateri ustvarja mladi pek Andrej Gerželj. To bo le gurmansko ogrevanje, kateremu bo sledil sprehod skozi svet začimb in delavnica arabske kuhinje v Skuhni pod mentorstvom migrantov, ki živijo v Sloveniji. Skratka, ekskurzija, ki je ne gre zamuditi!Zimske-počitnice-z-MC-Podlaga_-Skuhna

Pa še cena? Cena kuharske delavnice: za dijake, študente, volonterske pripravnike in mlade brezposelne do 29. leta: 8€; ostali 15€.

Prijave že pridno zbiramo na info@mcpodlaga.com.  Pohitite, število mest je omejeno! *Dijaki pridobijo z udeležbo zunanje OIV!

 

PROGRAM:

8.15 – zbor ped Pekarno Kukaj pod tribuno

9.30 – obisk Radia Študent

10.30 – obisk Pekarne Osem
11.00 – obisk ŠKUC-a
12.30 – SKUHNA in tečaj arabske kuhe, natančneje – kuhle bomo vrteli po palestinsko!15.00 – 15.30: odhod proti Sežani

Foto ŠKUC: Matjaž Rušt