Mednarodni filmski festival za mlade FILM NA OKO

20160930
18:00

 
Velika dvorana KDS

18.00 odprtje festivala, Velika dvorana KDS

Film MOJA REVOLUCIJA / Ma révolution (za starost 14+)

Francija, 2016, 80′
Režija: Ramzi Ben Sliman
Scenarij: Ramzi Ben Sliman, Thomas Cailley, Nathalie Saugeon
Produkcija: Jérôme Dopffer, Sébastien Haguenauer
Igrajo: Samuel Vincent, Anamaria Vartolomel, Lucien Le Guern, Ahmed Benaissa, Samir Guesmi

Film Moja revolucija pripoveduje zgodbo petnajstletnega Marwanna, najstnika tunizijskega porekla, ki pa s svojimi tunizijskimi koreninami nima veliko skupnega, saj je predstavnik že četrte generacije v Franciji. Film v komičnem duhu predstavi najstnikovo prvo zaljubljenost, ki pridobi krila, ko Marwann nenadoma postane zvezda, saj se njegova slika iz pariških demonstracij v podporo pravkar vznikli tunizijski revoluciji pojavi v medijih. Marwann slavo izkoristi, da očara dekle, v katero je zaljubljen. Prek filma ukano spremljamo vzporedno z njegovo vlogo v družini, v kateri se kot predstavnik najmlajše generacije čuti najmanj povezanega s kulturo, iz katere izvira.

Moja revolucija je film, ki izbere drugačno perspektivo na arabsko pomlad ter na svež, lahkoten način prikaže odraščanje, razpeto med specifično družinsko situacijo ter vsakdanje preglavice adolescence. Film je bil nominiran za nagrado kristalni medved v sekciji »Generation« na letošnjem Berlinalu.
kinonaoko

Vstopnica: 3,5 EUR

21.00: koncert skupine NMN, MC Podlaga

NMN je mlada sežanska skupina, ki jo sestavljajo Grega Stevanovski (vokal in kitara), Kristjan Vatovec  (bas kitara), Uroš Mijatović (kitara) in Primož Širca (bobni). Skupino je začela delovati najprej z namenom promocije albuma sežanskega kantavtorja Grega Stevanovskega, vendar so se mladi glasbeniki odločili nadaljevati skupno pot in ustvarjati svojo glasbo. Trenutno plujejo v rock vodah, nazadnje so sežansko mladino razvneli na poletnem Mladifestu (od koder je tudi fotografija). So tik pred snemanjem avtorskega albuma.
NMN band

Slika: arhiv festivala Mladifest

Vstopnica za filmsko projekcijo velja tudi kot vstopnica za koncert; v primeru samo udeležbe na koncertu bo vstopnica 10 EUR.

Organizacija festivala: Zavod VIZO v sodelovanju s koproducenti – kinematografi in s podporo Slovenskega filmskega centra.