MC Podlaga na prazniku občine Sežana

20220827

V okviru praznika občine Sežana nas  poiščite med stojnicami v parku.

? ? ?

od 9.00 do 13.00, različne lokacije, Sežana

Odprti borjači – Evropsko leto mladih v Sežani
? 8.30: INFO točka Odprtih borjačev z zemljevidi lokacij s ponudbo rabljenih reči (stojnica MC Podlaga – park pri Starem gradu)
? 9.00 do 13.00: Odprti borjači (na različnih lokacijah)
? 9.00 do 18.00: Mreža MaMa: predstavitev programov Erasmus + Mladina in Evropska solidarnostna enota (stojnica MC Podlaga – park pri Starem gradu)

V soboto, 27. avgusta, bomo pobudo sežanske mladine, ki si želi v domačem okolju spodbuditi dobre prakse krožnega gospodarstva uresničili tako, da bomo po celem mestu drug za drugega odprli kraška dvorišča – borjače in mimoidočim ponudili rabljene uporabne reči. Niso namreč vse stvari, ki jih ne potrebujemo več, odpadek.

Kako torej po svoj novi zaklad v obliki oblek, knjig, gospodinjskih aparatov, pohištva in vsega, kar se skriva po kraških garažah in kleteh?
Pridruži se nam v parku pri Starem gradu v Sežani ob 8.30, ko bomo na ℹ️infotočki ponudili informacije o Odprtih borjačih in zemljevid lokacij s ponudbo rabljenih reči. Odprte borjače boste lahko obiskovali do 13. ure.

〰 Sledite FB dogodku: Odprti borjači – Evropsko leto mladih v Sežani

 

ob 15.00, stojnica MC Podlaga, park pri Starem gradu
Ustvarjalnica SVEČK z Domom na Krasu

Na MF ustvarjalnici v izvedbi DOMA NA KRASU smo se spoznavali z glino in ustvarjali glinene posodice. Izdelke so nato žgali in glazirali v Domu na Krasu.
Ustvarjalci_ke lahko to soboto, 27. 8., ob 15.00, v sklopu praznika občine Sežana svojo posodico spremenijo v SVEČKO. ?
Prav tako pa ste dobrodošli tudi vsi drugi. ? S seboj le prinesite svojo glineno posodico ali pa staro šalčko/kozarec, ki potrebuje novo preobleko.
Za ostale materiale poskrbimo mi. ?