Marec v Podlagi

20140208

CIKEL DOGODKOV – MLADI IMAMO ŠTIRINOŽCE RADI:

13. 3. Foto delavnica z Ano GregoričČET., 13. 3., ob 15h: FOTO DELAVNICA Z ANO GREGORIČ

Društvo za zaščito živali Ljubljana vabi vse mlade v starosti do 30 let k sodelovanju v nagradnem natečaju Živali so del urbanega okolja. V sklopu natečaja lahko udeleženci izpopolnijo svoje fotografsko znanje na foto delavnici pod mentorstvom priznane fotografinje Ane Gregorič in pridobijo koristne informacije o živalih v in okoli svojega doma. Predprijave na info@mcpodlaga.com ali 051 204 765.

 

27. 3. PASJI DANSRE., 26. 3., ob 18h: HOW (S)HOW – PASJI DAN

Ogledali si bomo italijanski dokumentarni film GREEN HILL – Zgodba o svobodi, ki jo pripravljamo v sodelovanju s spletnim portalom Pes, moj prijatelj in Zavodom PET.  Film pripoveduje zgodbo in požrtvovalno dejanje aktivistov pri reševanju 2.700 psov pasme beagle iz podjetja Green Hill v mestu Montichiari, namenjenih laboratorijskim poskusom. Po projekciji bosta z name tudi psička Smilla in Paolo Susana, ki nam bo predstavil knjigo “Sidecar Smilla – Viaggio nell`Italia dei cani abbandonati”.

smile-okO avtorju in njegovi psički: Paolo in Smilla sta popotnika. Paolo zagrizen motorist in avanturist, Smilla pa psička z nezavidljivo preteklostjo. Skupaj sta z motorjem v minulem poletju prepotovala več tisoč kilometrov in obiskala skoraj vsa zavetišča na Apeninskem polotoku. Nastal je projekt “Sider Car Smilla” preko katerega je širša italijanska javnost z njuno pomočjo pobliže spoznala razmere, v katerih živijo živali v azilih. Poskrbljeno bo za prevod v slovenski jezik. Po projekciji in predstavitvi knjige sledi druženje ob vegetarjanskih prigrizkih.

Namesto vstopnine bomo zbirali hrano za živali iz zavetišča v Kopru.

 

medgeneracijsko srečanjeTOR., 4. 3., ob 16h: Medgeneracijsko srečanje s skupino žensk za samopomoč v Domu upokojencev Sežana. Pogovarjali se bomo o tem kaj pomeni biti ženska danes in kaj je to pomenilo v preteklosti. Vabljena sta dva prostovoljca.

 

 

zveri j divjinePET., 7. 3., ob 15h: FILMŠULA – Zveri južne divjine.  V Kosovelovem domu Sežana!

Šestletna deklica Hushpuppy živi z očetom v arhaični, od sveta odrezani skupnosti nekje v južni Louisiani. Oče jo vzgaja v neustrašno, trpežno dekle. Lepa fantazmagorična parabola o deklici, ki se upre naraščajočim vodam in domišljijskim bitjem v mitskem boju proti temnim platem sodobnega načina življenja. Velika nagrada žirije v Sundanceu, zlata kamera v Cannesu in štiri nominacije za oskarja (najboljši film, režija, glavna ženska vloga in prirejeni scenarij).

Po filmu sledi pogovor z Nino Cvar. Vstopnina: dijaki in študenti 2€, ostali 3€. FILMŠULO 2013/2014 soustvarjamo Kosovelov dom, MC Podlaga in ŠC Srečka Kosovela Sežana-

 

14. 3. MALDE RIMEPET., 14. 3., ob 21h: MLADE RIME IN RAZSTAVA FOTOGRAFIJ MAŠE PUŠNIK

Dogodek bomo otvorili s fotografsko razstavo dijakinje ŠC Srečka Kosovela Sežana, Maše Pušnik.

Sledilo bo branje kakovostne slovenske poezije mladih, domačih avtorjev in predstavitev nove pesniške zbirke “Razporeditve” Dejana Kobana. Večer bomo začinili s sončno euforičnimi melodijami mladega seksteta iz urbanega gozda Ljubljane, ki nosi ime Portmänteau.

Mladi ustvarjalec, pozor! Pišeš poezijo tudi ti in jo želiš deliti z nami? Oglasi se v MC Podlaga in jo preberi 14. 3. na Mladih rimah v Sežani!

 

mladifestSOB., 15. 3., in NED., 16. 3.: DELOVNI VIKEND ZA PRIPRAVO FESTIVALA MLADIFEST (BOHINJ)

Klub študentov Sežana in MC Podlaga vabita vse mlade, ki bi radi sodelovali pri načrtovanju in izvedbi 20. poletnega festival Mladifest, da se nam pridružite z idejami in dobro voljo! Kontakt: 051 204 765 ali info@mcpodlaga.com.

 

BRINJEVKATOR., 18. 3.: V zimski tihi čas, ki v spomlad se preliva, prileti stodeset Kosovelovih brinjevk na Kras …

Prostovoljci MC Podlaga in skupina Srečku je mar (ŠCSK).

 

 

22. 3. REFLEKSOTERAPIJASOB., 22. 3., ob 10h: CELODNEVNA DELAVNICA REFLEKSOTERAPIJE – MASAŽA STOPAL ZA VSAKDANJO RABO

Delavnica bo zajemala teoretični in praktični del z vmesno pavzo za kosilo.

Delavnico vodi Lilijana Abram, refleksoterapevtka in maserka. Cena: 40€/osebo. Predprijave na info@mcpodlaga.com ali 051 204 765.

 

 

KONCERTI:

8.3.-page-001SOB., 8. 3., ob 22.30: AFŽ FEŠTA Z DISCO’N’ACTION (elektro trance rock, Rijeka) in DANDELION CHILDREN (Slo). Vstopnina: 3€ za punce + pijača, 5€ fanti.

 

 

 

 

srečna mladinaSOB., 22. 3, ob 22.30: SREČNA MLADINA in  ČikiLikiTua (Slovaška). Vstopnina: 5€

 

 

stand upPET., 28. 3. 2014: VEČERI BREZ FILTRA – stand up v sodelovanju s Klubom študentov Sežana.

 

 

KinoKINO KINO – v sodelovanju s Kosovelovim domom Sežana je vsak teden na sporedu projekcija kakovostnega, umetniškega filma. Ne zamudite!

 

 

 

čajnaČAJNE SREDE – vsako sredo med 10. 15 in 11.00 si lahko brezplačno pripraviš čaj posebne sorte.

 

Vabljeni v kreativno podzemlje v mesecu, ko se ptički ženijo!