Maratonska univerza

20190314
18:00

Tudi v letošnjem letu pripravljamo Maratonsko univerzo, na kateri bomo lahko prisluhnili kar štirim gostom.

 

Vsi dogodki so BREZPLAČNI in se bodo odvili v prostorih Zavoda ŠTIP Sežana (sejna soba)  ob 18. uri. Lepo vabljeni!

 

» » »  28.02.2019 ALEŠ SUHADOLNIK: “MOJ IRONMAN NA HAVAJIH”

Domačin nam bo predstavil svojo pot na znameniti Ironman na Havajih, oktobra 2018, ko je tekma slavila 40. obletnico obstoja. Udeležba na omenjeni tekmi je mogoča zgolj preko kvalifikacije in velja za sveti gral v svetu dolgega triatlona. Govoril bo o svojem pogledu na triatlon, treningu in prehrani ter predstavil zakaj je havajski Ironman tako cenjen in zaželen.

» » »  6.03.2019 SEVERIN LIPOVŠEK: “PREHRANA V ŠPORTU – ISKANJE OPTIMUMA”

Predavatelj je magister kinezioloških znanosti, poklicno pa deluje kot kondicijski trener vrhunskih športnikov, terapevtski maser in svetovalec na področju športne ter splošne prehrane. Na predavanju bo predstavil najpomembnejša in najnovejša spoznanja s področja prehranjevanja v športu, podkrepljena s praktičnimi primeri in nasveti. Hkrati bodo razjasnjene tudi mnoge zmote in neresnice, ki so posledica napačnih informacij ter vpliva prehranskih lobijev. Predavanje bo primerno tako za rekreativne športnike z željo izboljšanja zdravja in počutja, kot za tiste, ki so usmerjeni bolj tekmovalno in želijo izboljšati svojo zmogljivost.

» » »  14.03.2019 BENO ARNEJČIČ: “PODZAVESTNA MOČ ČLOVEKA V GIBANJU”

Doc. dr. Beno Arnejčič, avtor tekaške knjižne uspešnice “Tek in beg”, zaposlen na Pedagoški fakulteti v Kopru. Je učitelj, svetovalec, terapevt in odločen zagovornik gibanja v vseh razsežnostih telesa, psihe in odnosov. Z nami se bo pogovarjal zlasti o tem, kako uporabiti svoje signale podzavesti za tekaško motivacijo, za preventivo pred poškodbami in kot sredstvo za doseganje tekaškega cilja. Predavatelj bo na osnovi lastnih tekaških izkušenj odgovoril na vprašanja KAJ je hipnoza in avtohipnoza pred, med in po teku? ZAKAJ  je  stabilno  duševno stanje pogoj za  doseganje zastavljenega cilja,  brezpogojne naravnanosti in prepričanja v lastno zmago?   KAKO prepoznamo signale podzavesti za tek in ostale vrste gibanja. KAJ storiti ČE se nam ne da obuti tekaških copat ali pa nam to onemogoči nenadejana poškodba?

Posebnost predavanja bo SKUPINSKA HIPNOZA kot priprava na bodočo tekaško preizkušnjo ali zgolj za motivacijo za tek.

» » »  21.03.2019 DENIS ČEBULEC: “PRED IN ZA OBJEKTIVOM”

Predstavil se nam bo Sežančan, ki s fotoaparatom in kamero lovi utrinke na različnih koncih sveta in svoje delo uspešno promovira na različnih socialnih platformah. Pozna delo pred in za objektivom, zelo povezano pa je njegovo delo tudi s športom in dobro kondicijsko pripravljenostjo, ki je marsikdaj nujno potrebna za res dober posnetek. Denis, tudi diplomant Fakultete za šport,  nam bo predstavil svoje delo in z nami podelil svoje prigode s potovanj ter nas zagotovo prepričal, da je poleg kreativnosti in osebnostnih lastnosti, tudi dobra telesna pripravljenost bistvena pri doseganju uspehov.