kulturo na cesto

20210531
17:00

Snovalki projekta o dogodku:

”Drage Kraševke, dragi Kraševci, vabimo vas na dva kulturno-kreativna dogodka v sklopu projekta Kulturo na cesto!

Ustvarjalke s Krasa, ki se bomo predstavile na dogodku, opažamo, da v Sežani in sorodnih manjših mestih primanjkuje prostorov, kjer bi se lahko lokalni kulturno-umetniški ustvarjalci zbirali in delili svoje ideje ter opravljali in razstavljali svoje delo. V mislih imamo delavnice oz. ateljeje, “co-working” pisarne, razstavne in prodajne prostore …
Verjamemo, da bi nam tovrstni prostori omogočili, da najdemo svoje mesto v skupnosti in skupaj snujemo projekte, ki bi obogatili naše lokalno in širše dogajanje. Obenem pa bi mladi tako čutili manjšo potrebo po migriranju v večja mesta, saj bi svoje somišljenike lahko našli že v svojem domačem kraju.

Dokler pa še nimamo opečnatih sten, kjer bi se naše kreativne misli prepletale in združevale, se selimo ven, na cesto! Za začetek na TAM-TAM plakatna mesta v Sežani, na katera bo v živo ustvarjalo osem kraških kreativk.”

V ponedeljek, 31. 5., bodo na platna slikale: Kresna Dara Valečič, Zala Reberc, Urša Mahnič in Jovana Đukić.
V ponedeljek, 7. 6., pa bodo v živo ustvarjale: Ana Batistič, Maja Koder, Ana Stevanovski in Maša Pušnik.
Dogodek v sklopu razpisa Promocijska infuzija sofinancira Kosovelov dom Sežana. Ostali podporniki dogodka: Klub študentov Sežana, Mladinski center Podlaga, TAM-TAM.