KONCERT MC PODLAGA V PARKU: VAZZ

20240621
20:00

MC Podlaga vas ob zaključku šolskega leta vabi na koncert enega najvidnejših mladih hiphop ustvarjalcev v Sloveniji: Marka Jacoba Cavazze – VAZZA.
Suvereno tekstopisje, originalna vsebina in rockovska energija benda obljubljajo plesno bombo, ki je ne gre zamuditi.

???? Bodite z nami v petek, 21. junija, ob 20.00, v parku pri Starem gradu v Sežani.

Vstop prost.


Vsestranski ljubljanski umetnik Mark Jacob Cavazza aka Vazz je v glasbenih vodah že od zgodnjega otroštva, ko je svojo strast do rapa odkril s pomočjo pisanja poezije. S tremi solo ploščami v letih 2018 (Individuum), 2019 (Jacob) in 2022 (Kodeks), pri katerih so mu produkcijsko podporo med drugim nudili Hyu, YNGFirefly in Emiljo AC, se je uveljavil kot eden najvidnejših mladih hiphop ustvarjalcev v Sloveniji.

V letu 2023 se je njegovo glasbeno ustvarjanje razširilo v glasbenem smislu, z instrumentalno podporo živega benda. Proti koncu leta 2023 so izdali “Live album Kodeks” – v živo posnet material s koncertov v Kinu Šiška in Cvetličarni.

Marec 2024 zaznamuje izid novega albuma Psiha, ki je plod kreativnega procesa vseh štirih članov benda (vokal Mark J. Cavazza, bas – Peter Smrdel, bobni – Žiga Smrdel, kitara – Filip Vadnu). Forma je postala bolj odprta in organska. Na albumu je deset novih skladb skritih v paleto glasbenih doživetij – od uličnih himn do čustvenih balad, od instrumentalnih pokalic do hipnotičnih psihedeličnih groove-ov.
Celoten album so v živo predstavili v razprodani veliki dvorani Kina Šiška in občinstvo popeljali na nepozabno potovanje po neraziskanih, organskih zvočnih pokrajinah.

Mark pravi: “Psiha je nagovor mladim, starim in vsem nam, ki se v družbi odmikamo od samega bistva. Silimo v nenaravne položaje, odnose in podlegamo sistemskim ureditvam, ki vplivajo na nas. Naj vas povezava zvoka, izraza in besede povežejo, vrnejo v stik s sabo ter popeljejo v naš svet. Svet, ki je od vseh.”

S hitrim in kvalitetnim razvojem glasbene produkcije in suverenega tekstopisja, ki zadiha v originalni vsebini, se Vazz nedvomno uvršča med vodilne obraze nove reperske generacije na slovenski sceni. Za piko na i je njegov nastop v živo začinjen z rockovsko energijo benda in obljublja plesno bombo, ki se je ne splača zamuditi.

“Praktično edini raper, ki v svoji generaciji po zanimivosti, osnovnih veščinah, dostavi besedil, stilu in na beatih izstopa, je Vazz.” Jizah Dafunk, RADIO ŠTUDENT


https://vazz.si/
https://www.facebook.com/1000Vazz
https://instagram.com/youngpreseren

Na začetku nas bodo ogreli lokalni mladci Ilsäd crew.

Ilsäd crew ali IC je gibanje mladih glasbenih umetnikov iz Sežane in njene okolice. Crew sestavljajo trije vokalisti: Oet, Tulex in Maks. Sestavljajo ga tudi producenti: Martin Zorman, Andrej Starc in Oet, ki delajo inštrumentalne podlage. Gibanje deluje že tri leta od prvega izida singla- Pare in letos pripravlja izid prvega albuma- IC tape.