koncert: body says no, bring on the vanguards

20190517
22:00

BODY SAYS NO (Krško, Sežana, Bistrica ob Sotli)
Skupina Body Says No nastane leta 2016 v Ljubljani v postavi Enej Mavsar  (vokal, kitara), Blaž Kocina (bobni) in Jošt Drašler (bas). V začetku leta 2018 začnejo s studijskim delom in odigrajo svoj prvi koncert v Trstu. Jeseni 2018 se jim pridruži še Martin Ukmar na kitari in klaviaturah.

Decembra 2018  so objavili prvi EP z naslovom 3 songs s pomočjo Robija Bulešiča v kočevskem studiu BearTracks. Celotna izdaja je na voljo v digitalni obliki na platformi Bandcamp. Za uvodno skladbo Hatch pa predstavljajo svoj prvi videospot, ki ga je posnel Matej Čebulec.

Body Says No izvaja avtorsko glasbo s teksti v angleščini, ki jo napajajo podtalni žanri rock glasbe (noise rock, post-punk, americana, stoner rock…). Člani bendov delujejo, ali pa so delovali, v zasedbah Karmakoma, Low peak Charlie, Tovariš Strmoglavljen, Zmajev rep, Akami, Suzi Soprano, MeduzaleM, theLIFT in prihajajo iz Krškega, Sežane in Bistrice ob Sotli.

 

BRING ON THE VANGUARDS ( Nova Gorica)

Stil primorskega tria iz Nove Gorice zaznamujejo preprosti, a udarni kitarski rifi, stonerska melodika in izjemna odrska energija. Po treh letih ustvarjalnega premora skupina zopet preigrava na slovenskih odrih in predstavljat stare in nove komade, ki narekujejo smer v katero band potuje. Za seboj fantje nosijo izdan demo in nekaj videov, ki si jih oglejte na Facebook strani ali Youtube kanalu.
FB:  http://facebook.com/BringOnTheVanguards/?eid=ARCnP32W_M2sv7C9X6kCEc6CYNpKUxDxet87SAvph7ApJGh6gU-LMDDRxDJU3Nl0EXlwA6niUDCjvZ-H

YT:  http://youtube.com/channel/UCX_jYqVDKGg8H3Q7uOzUpdA

Koncert organizirata MC Podlaga in Klub študentov Sežana.