koncert: 3D PRASCI, NESEBAT

20170325
22:30

3D PRASCI

Bend o sebi: ”Prasci smo z žrtjem iz skupnega korita na kmetiji pr Rabindijevem Grangiju začel že doug nazaj. No, pa sma še zmirej lntkejle. Špilama rad, se mau purinema, pa grima naprej. ma Rimljani in sma Prasci, radi ukazujemo in rad kirga jebemo u glavo. Usakič kašn najebe. Rad se igrama s s kitaram, bubnm, sintiči pa efekti in delama tak fjužn, da se še uni Anapeji Krančevi, ka je zbežala ad tahribskih, veselička rasteguje da nebes.”

Zasedba Prasci se je izoblikovala kot zvočna refleksija starejšega glasbenega projekta Od Franclna možgani, ponuja pa glasbeno bolj progresiven in močnejši zvok,ki v iskrivi improvizaciji še vedno ohranja elemente jazza bluesa in soula.Prasci so:nemarni Jure Duh – Dzhuko (vokal, kitara, synth), spolzko opolzek Dejan Slak – Sleyk (bas kitara, vokal, klaviature), svinjsko seksi Marko Grubar – Mari (bobni).

Facebook:

 

NeSeBAT – skupina milega imena in neusmiljene muzike.

Konec leta 2011 ustanovljena ljubljanska alter-rockovska četverica svojo post-hard-core držo dolguje zlasti dolgoletni prisotnosti njenih članov (in članice) na t. i.alternativni glasbeni sceni.Glasba vleče in mesi vplive od garažnega rocka, punka, funka, hard cora do reggeaja. Ne bojijo pa se niti lepih tonov. Besedila so družbeno angažirana, napisana pretežno v angleščini, a tudi kak drug domač jezik jim ni tuj.Po prvencu “On nesebat pas dans l’espoir du succes” (ZARŠ, 2015) s trinajstimi skladbami zdaj pripravljajo nov hrupen zadetek, zato so se pred kratkim okrepili z dodatnim članom.
Skratka, ni se za bat!

Arnold Marko – vokal, kitara, Tomaž Drozg – kitara, Rok Tomšič – kitara, RV Maček – bas, spr. vokal, Tina Jenko – bobni

Facebook: