Klubski maraton: Persons From Porlock, Muzikačaka, nevemnevem

20150925
22:00

Septembra odpremo klubsko sezono s svežimi izbranci Radia Študent v sklopu Klubskega maratona 2015. Gostili bomo garažne psihadeličarje iz Ljubljane, ki slišijo na ime Persons From Porlock, Muzikačaka, one-woman-band iz Haloz in kolektiv nevemnevem z dvemi sežanskimi protagonisti.

O maratonu:
Klubski maraton Radia Študent je najpomembnejši generator nove glasbene ustvarjalnosti v Sloveniji, ki s svojim utečenim programom dela odkriva, spodbuja in promovira nove kreativne presežke domače alternativne glasbene produkcije. Je izjemno uveljavljena oblika predstavljanja nove glasbene produkcije, ki ob intenzivni medijski podpori (programa Radia Študent, najav drugih medijev in obširne promocije) postavlja idealno platformo za nadaljnji razvoj vzhajajočih glasbenih ustvarjalcev. Vedno pogosteje pa Klubski maraton daje smernice tudi organizatorjem poletnih alternativnih glasbenih festivalov, ki že v istem letu vabijo izbrane maratonce na svoje festivale. Bistvo Klubskega maratona je, da omogoči prodor še neuveljavljenim alternativnim glasbenim skupinam, ki s kreativnostjo, svežino in izvirnostjo izkazujejo jasne obete in ambicije za nadaljnji ustvarjalni razvoj.

Letos že petnajstič tečemo na dolge proge v najdaljši in najglasnejši glasbeni karavani na slovenskih tleh.

Persons From Porlock:
Nenapovedani gostje, ki so letos prodrli na petnajsto edicijo Klubskega maratona – Persons From Porlock. Mlada ljubljanska zasedba se je kot trio pred dvema letoma začela marinirati v opojnih stonerskih džem sešnih. V tem času so obstoječi osnovi dodali nekaj ključnih sestavin; zajetno dozo garažne psihedelije, ekstrakt rocka poznih šestdesetih, tri ščepce popa in en ščepec jazza, ter seveda sprejeli novega člana v zasedbo – pa je nastala tale gosta psihoaktivna retro-župa, servirana na modernem krožniku.

Člani:
Nikolaj Mulej – vokal, kitara
Martin Pavlovec – kitara
Vasja Onič – bobni
Jaka Leskovšek – bas

Facebook, SoundCloud, Klubski maraton

Muzikačaka:
S haloških hribčkov se spušča »bend-ženska« oz. »one-woman-does-everything-by-herself« Muzikačaka, ki se skladno z duhom časa ne obremenjuje z žanrskimi zakonitostmi, temveč se v maniri sodobnega indie ustvarjanja posveča notranjim dinamikam in zvočnim prepletom nemalokrat nareverbanega glasu in z izolacijo, samoto ter spodnjepodravsko melanholijo navdahnjenimi klavirskimi in kitarskimi pasusi. Elektronsko-akustičen projekt Muzikačaka Sare Korošec je dete letošnjega leta, v njem pa se z distanco spogleduje tako z njuejdževsko neoklasično estetiko kot tudi lucidno preči sodobno špuro popularnih minimalističnih elektronskih strujanj.

Člani:
Sara Korošec – klaviatura, vokali, etc.

Facebook, Bandcamp, Klubski maraton

nevemnevem:
Šestglava nojzerska pošast z besednim kolovodjo Kobanom in preprostim imenom nevem nevem razpira polje govorjene besede, težkih kitarskih rifov in neofolkovskega žvrgolenja. Iz ljubljanskega alternativnega glasbeno-literarnega bazena se bend kot hobotnica razširja proti poljem družbene akcije – skozi pesniško navdahnjena besedila, z glasbeno surovostjo in razpršenostjo ter kakofonijo zvočnega materiala pa predstavlja svojevrstno glasbeno burlesko, ki z refleksijo videnega in samorefleksijo izrečenega suvereno hara po opustošeni ljubljanski kulturnoglasbeni krajini.

Člani:
Staš Vrenko – klaviature, računalnik, efekti
Martin Ukmar – klarinet, trobenta, piščali, električni boben, efekti
Blaž Božič – predelana električna kitara, efekti
Samo Pavlica Linč – bobni
Jan Pogorelec – bas kitara
Barbako Konak – video
Dejan Koban – poezija, vokal

Facebook, Bandcamp, Klubski maraton