klubski maraton 2016

20160917
22:00

V sklopu Klubskega maratona 2016 tudi letos gostimo izbrance Radia Študent.

Iz okolice Ljubljane izhajajoča fantovska trojica BLUE TOWN’S RADIO se na letošnji maraton uvršča kot edina klasična kitarska godba, ki navdih črpa tako pri bluzovskih kot pri psihoaktivnih izpeljankah britanskega rocka 60.  in 70. let. Ob vpetosti v surove in polne basovske riffe ter bluzovske kitarske prijeme se kot osrednji adut njihove modernizirane inačice rocka »zlate generacije« v poslušalčevih ušesih usedejo bendove troglasne vokalne formulacije, zbrane okoli markantnega glasu vokalista.
Bend, ki ga slovenski radii potrebujejo.
Člani:
Matej Pižem (vokal, kitara)
Anže Hauptman (bas kitara, back vokal)
Matija Lampret (bobni, back vokal)

soundcloud.com/user-359792781
facebook.com/bluetownsradio/
bluetownsradio

Razsrediščena troglava avdiovizualna formacija NEOPOGO, zaprisežena odprtokodnemu, prostoimproviziranemu ustvarjanju, svoj glasbeni izraz fluidno prilagaja prostoru in času.
Analogno s prizoriščno tipskimi instalacijami se njihove abstraktne, a vendar melodične IDM-ovske zvočne krajine spontano vpenjajo v neregularne ritmične strukture in tako njihovemu aktu omogočajo razvoj ter nadgrajevanje skozi sam performans. Vzporedno z njihovo zvočno arhitekturo pa nastajajo tudi ilustrirane animacije, ki z interpretacijo tretjega člana doprinašajo k celoviti čutno-estetski izkušnji.
Pridružite se jim na metažanrskem neopogo plesu.
Člani:
Jan Pogorelec (synth)
Neo Glušič (beat)
Ytbndxkj (vizualije)

soundcloud.com/neopogo
http://youtube.com/channel/UC6UEHgLjU_cxpc8SzaEcjhw