Kino kino:NOVI NOVI FILMI

20150305
20:00

FILMI ŠTUDENTOV AKADEMIJE ZA GLEDALIŠČE, RADIO, FILM IN TELEVIZIJO UNIVERZE V LJUBLJANI V ART KINO MREŽI SLOVENIJE
Prikazan bo izbor kratkih igranih in dokumentarnih filmov, ki so jih študentje ustvarili v zadnjih treh letih.

1. CESAR

Kratki dokumentarni film, 2011, dolžina: 23’51”. Režija: Nikolaj Vodošek (študent 2. letnika 2. stopnje FTVU na UL AGRFT). DOP: Uroš Hočevar (končal študij na UL AGRFT). Montaža: Katarina Šedlbauer (končala študij na UL AGRFT).

Ob štajerski avtocesti se razprostira 600 metrov dolgo grajsko obzidje, znotraj katerega vlada Niko Kaiser. Lastnik velikega avtoodpada, gostinec, hotelir, kipar in županski kandidat se navkljub težavam in problemom, s katerimi se sooča, vztrajno bori za boljši jutri. Če ga pri tem le ne bi ovirala Slovenija!

2. TUJCA

Kratki igrani film, 2014, dolžina: 24’45”. Režija: Vid Hajnšek (študent 1. letnika 2. stopnje FTVU na UL AGRFT). DOP: Maksimiljan Sušnik (končal študij na UL AGRFT). Montaža: Tina Novak (absolventka 1. stopnje FTV na UL AGRFT).

Maj, sin politika, izgubi mamo in z njo glavno družinsko vez. Hladen odnos z očetom se stopnjuje do maščevanja, ki vodi v Majevo osamosvojitev.

3. KAM

Kratki igrani film, 2013, dolžina: 19’10”. Režija: Katarina Morano (študentka 1. letnika 2. stopnje FTVU na UL AGRFT). DOP: Maksimiljan Sušnik (končal študij na UL AGRFT). Montaža: Siniša Gačić (študent 2. letnika 2. stopnje FTVU na UL AGRFT).

Film govori o naključnem srečanju dveh žensk, pripadnicah različnih generacij, ki se vsaka na svoj način ukvarjata z vprašanji življenja in smrti ter skupaj preživita dan.

4. PRESPANA POMLAD

Kratki igrani film, 2014, dolžina: 19’59”. Režija: Dominik Mencej (absolvent 1. stopnje FTV na UL AGRFT). DOP: Rok Kajzer Nagode (študent 1. letnika 2. stopnje FTVU na UL AGRFT). Montaža: Tina Novak (absolventka 1. stopnje FTV na UL AGRFT).

Svet za Jasno je naenkrat postal drugačen ali pa je bil tak že od nekdaj. Tega ne namerava ugotoviti, raje izkuša zdaj, takšen kot je. V istem početju spozna Perota, mlajšega fanta, ki ji je malo sumljiv, ampak ji je “kul” in skupaj se napotita k spoznanju, kako nepomembno je to kar je bilo in kar ju še čaka.

Vstopnine ni. Vstopnice niso potrebne.

Več:
KINO KINO – večeri kakovostnega in umetniškega filma v Kosovelovem domu.