KINO KINO v juniju

KINO KINO ali večeri kakovostnega in umetniškega filma, ki jih filmofili ne smejo zamudit!

ugrabitevSreda, 4. 6. 2014, ob 20.30: danski film UGRABITEV (drama)

Indijski ocean, sodobnost. Dansko tovorno ladjo MV Rozen nekaj dni po izplutju iz pristanišča ugrabijo somalski pirati in v zameno za izpustitev talcev zahtevajo veliko vsoto denarja. Direktor prevozniškega podjetja Peter Ludvigsen nemudoma poišče pomoč strokovnjaka, vendar kljub njegovim svarilom vztraja, da se bo s pirati pogajal sam. Medtem ko se dnevi počasi spreminjajo v tedne, tedni pa v mesece, napetost med člani posadke, njihovimi družinami, pa tudi med pirati samimi, vse bolj narašča …

 

alceste-a-bicyclette-photo-5064653bd5f28Četrtek, 12. 6. 2014, ob 20.30: francoski film Z MOLIEROM NA KOLESU (komedija)

Serge Tanneur, nekoč cenjen igralec, živi odmaknjeno življenje na otoku Île de Ré ob atlantski obali. Pred tremi leti je obrnil hrbet svetu kulture, razočaran nad človeško hipokrizijo in lažno moralo. Njegov mir zmoti prihod Gauthiera Valencea, starega prijatelja, ki je medtem postal zvezda priljubljene televizijske nadaljevanke. Gauthier, ki bi si rad povrnil igralski ugled, skuša Sergea prepričati, da skupaj z njim zaigra v uprizoritvi Molièrovega Ljudomrznika. Čeprav Serge prisega, da se ne bo nikoli več vrnil na odrske deske, ga povabilo kljub temu mika. Gauthieru predlaga, da se nemudoma lotita dela, po petih dneh pa se bo odločil, če vlogo sprejme ali ne … Njune živahne in burne vaje tu in tam prekine hotelska sobarica, ki bi rada igrala v porno filmih, ter privlačna italijanska ločenka, ki meni, da so vsi igralci narcisi.

 

28087_pplČetrtek, 19. 6. 2014, ob 20.30: italijansko-hrvaški film TIR (igrano-dfokumentarni film)

Da bi družini omogočil boljše življenje, se Branko zaposli kot šofer tovornjaka pri italijanskem prevozniku. Zdaj zasluži trikrat več, kot je znašala njegova učiteljska plača, a vse ima svojo ceno, tudi če se ta ne meri v denarju. Težki pogoji in nečloveške zahteve delodajalcev na cesti ogrožajo Brankovo varnost in življenje. In zdi se, kot da ga neskončne vožnje po evropskih tržnih magistralah ne bodo nikoli pripeljale domov, k vse bolj oddaljeni in odtujeni družini.

 

Adore film Anne FontaineČetrtek, 26. 6. 2014, ob 20.30: avstralsko-francoski film OBČUDOVANI (drama)

Z oskarjem nagrajeni scenarist romantičnih dram Nevarna razmerja in Pokora predstavlja zgodbo dveh žensk – Roz in Lil, ki sta prijateljici od malih nog, njuna neizmerna navezanost pa je postavljena pred veliko življenjsko preizkušnjo. Med preživljanjem prijetnih poletnih počitnic s sinovoma se nemirna Roz zaljubi v prijateljičinega sina, njuno razmerje pa naelektri in razvname odnose med vsemi vpletenimi. Občutki izdajstva počasi prerastejo v odkrito jezo in željo po maščevanju, toda preplet stare navezanosti in novega sovraštva povzroči neustavljiv vrtinec kaotičnih čustev.

Vsi filmi se predvajajo v KOSOVELOVEM DOMU Sežana. Vstopnina je 3€.