Karmakoma & Nina Bulatovix

20151031
22:00

Na noč čarovnic nas bo začarala mariborska Nina in razplesala krška različica Karme.

KARMAKOMA
Karmakoma je tričlanska zasedba in prihaja iz Krškega v sestavi Enej Mavsar (vokal, kitara, sint), Benjamin Kovač (bobni), Miha Škafar (Bas, sint, kitara). Izbranci Klubskega maratona Radia študent, beležijo nastope na Hrvaškem, v Srbiji in po Evropi, ves čas pa se podijo po domačih odrih. Pri ustvarjanju združujejo elemente rocka ter elektronike, kar na momente spominja na New Wave glasbo iz osemdesetih let.

Imagination & Mechanical Metamorphoses je njihov prvi album, ki so ga izdali za založbo Radia študent. Poslušajte s klikom na spodnje povezave.

NINA BULATOVIX

Nina Bulatovix je bitje iz čakalnice. V krasnem svetu prikimavanj, produciranja vnem, kritikantstva, vnaprej izgubljenih bojev in lagodnih umikov v bajanja o nečem, enkrat, nekoč, čaka na svojih petinštirideset minut spozabe, da se vsaj korenito izkašlja in okuži sorodne duše. Sita zategovanj pasu, participacije, nelinearnih – a spet predvidljivih – ukrepov in součinkovanj, jajčkanj in srajčkanj, zastopa samovšečnost, jezikavost, direktnost, miniranje. Bila je uradnik, da je postala uradnik, bila je prekarec, da je postala prekarec, bila je ime, da je postala samozaposlena v jaslih stvarnosti. Vmes se ji je zgodil zdrs v preventivo, stopicljala je tudi na mestu, zvončkljala v pesmicah pravice, telovadila v stavbah uslužnosti in reda, se nategovala po dolgem – za prihodnost bi se vendar naj borili! – pa spet pristala v tukaj in zdaj, utrujena bolj, upehana manj, odločna takisto. Pač zvabljena v okove, pridružena jatam, nategovana z obema rokama, niti ne skromno bitje iz čakalnice življenja, napravljeno v temno, da ima reflektor kaj za početi.
Nina Bulatovix: bas, boben, boben, mikrofon, mikrofon, efekti , kablovje.

Bandcamp Facebook YouTube