Jazz jam v parku (LT/SRB)

20190614
21:00

Da bi malo pospešili prihod obdobja prijetnih poletnih večerov, smo vam pripravili pravo večerno poslastico v Parku pri Starem gradu. Čaka nas obisk iz tujine, ki bo poskrbel za dozo dobre glasbene fuzije! ?

Danielius, Aurelijus in Ignas so najverjetneje eni najbolj opaznih mladih improvizatorjev iz Litve. Znani so po svojem ekspresivnem in vsestranskem igranju. S svojo individualistično glasbeno osebnostjo se ne uokvirjajo v noben glasbeni stil, temveč raziskujejo glasbo kot celoto. Ločeno so že imeli priložnost igrati z glasbeniki kot so Kenny Wollessen, Kresten Osgood, Liudas Mockūnas, Juozas Milašius, Dalius Naujokaitis in mnogi drugi.
So dolgoletni glasbeni partnerji različnih projektov v Litvi, trenutno pa raziskujejo in širijo svoja glasbena obzorja v mestih po Evropi – v Vilniusu, Københavnu in Ljubljani.
Glasbenemu projektu se bo pridružil še Nikola Vukovič – srbski trobentač iz Gradca, ki ga je Ignas spoznal na Jazz Workshopu 2019 v Velenju in oba sta takoj začutila nujo po sodelovanju. Skupina bo igrala lastne kompozicije, ki jih navdihujeta jazz in energična improvizacija.

Kot vsi dogodki v sežanskem parku, bo tudi ta izjemno prijetno sproščen in zanimiv. ?

Vstop je prost! Se vidimo. ?

Danielius Pancerovas – saksofon ?
Nikola Vukovič – trobenta ?
Aurelijus Užameckis – kontrabas ?
Ignas Kasikauskas – bobni ?

Organizator: Klub študentov Sežana