Januar v MC Podlaga

20140110
00:00

JUHUHU, SPET SMO TU – novo leto, nova znanja, prijateljstva, dognanja, potovanja …

PET,_10. 1. ob 15h FILMŠULA_KRITIČNA PISMENOSTPET, 10. 1. ob 15h: FILMŠULA – interaktivna delavnica kritične pismenosti »MOČ INFORMACIJ« za dijake in študente. Predprijave do 8. 1. 2014 na info@mcpodlaga.com ali na 051 204 765.

 

 

PET_10. 1. ob 20h_Živalska farmaPET., 10. 1. ob 20h: Otvoritev fotografske razstave »ŽIVALSKA FARMA« avtorice Tine Škrlj

Tina Škrlj je mlada fotografinja iz Sežane, ki jo je zanimanje za fotografijo odpeljalo na Portugalsko. Na inštitutu v Portu (Instituto Português de Fotografia) je zaključila tečaj profesionalne fotografije, sklop fotografij pod naslovom “Živalska farma”, ki bo predstavljen v MC Podlaga, pa je njeno zaključno delo.

 

TOR_14. 1. ob 17h_Predavanje dr. Albert in Leonida MrgoleTOR, 14. 1. ob 18h: Predavanje dr. Alberta in Leonide Mrgole ter predstavitev knjige IZŠTEKANI NAJSTNIKI IN STARŠI, KI ŠTEKAJO

Obdobje najstništva je čas, ko se straši velikokrat srečujejo z ovirami, ki jim postavljajo nešteto vprašanj. Kam, kako, kaj je prav in kaj narobe? V soorganizaciji s Kosovelovo knjižnico Sežana, kjer bo predavanje tudi potekalo!

 

PET_ 17. 1. ob 15h_FILMŠULA_Še ne videni IranPET., 17. 1. ob 15h: FILMŠULA – dokumentarni film ŠE NE VIDENI IRAN

Dokumentarni film THE UNSEEN IRAN (Še ne videni Iran) je delo dijakov Gimnazije Ledina in Gimnazije Bežigrad. Dokumentarni film pretresa medijske podobe in resnično dojemanje Irana oseb, ki so z njim tesno povezane. Navdih za sneman je resnična ljubezenska zgodba med Slovenko Nežo in Irancem Hoseinom, ki je tudi rdeča nit dokumentarnega filma. Po filmu bo sledil pogovor z režiserjem Juretom Dostalom ter iranska razvada – črn čaj. Vstopnine ni!

Uvodnik v dokumentarni film The unseen Iran

 

PET., 17. 1. ob 21.o0: DIJAŠKI ŽUR za srednješolce ŠC Srečka Kosovela Sežana. V soorganizaciji s Klubom študentov Sežana.

Žur bo začela Zala Zupan, sledita pa ji skupini: The White Wall in Riot Queen. The White Wall – nedolgo obstoječa skupina iz Komna, ki šteje 3 člane. Zaenkrat igrajo punk oz. pop rock žanr. V njihovem enoletnem delovanju imajo za sabo 3 manjše nastope. Riot Queen – skupina deluje od maja 2010. Šteje 4 člane, ki preigravajo coverje in avtorsko glasbo hard rock zvrsti.

Vstopnina je 3€, izkupiček pa bomo podarili v dobrodelne namene. Pomagali bomo socialno ogroženi družini iz okolice Sežane

 

 

SRE., 29. 1. ob 18h_Predavanje __HOLOKAVST - DOKONČNA REŠITEV JUDOVSKEGA VPRAŠANJA__SRE., 29. 1. ob 18h: Mednarodni dan spomina na žrtve holokavsta (27. januar) bomo obeležili s predavanjem »HOLOKAVST – DOKONČNA REŠITEV JUDOVSKEGA VPRAŠANJA«. Predavala bo  zgodovinarka dr. Marta Verginella
To, kar se je zgodilo z judovskim prebivalstvom v času vojne v Nemčiji in drugod po Evropi, je tesno povezano s predvojnim stopnjevanjem protijudovske nestrpnosti, dolgo zgodovino protijudaizma na evropskih krščanskih tleh, a tudi z novodobnimi oblikami segregacije manjšin, predvsem pa z odvzemom civilnih in državljanskih pravic judovskemu prebivalstvu  v tridesetih letih tako v Nemčiji kot tudi v drugih evropskih državah.

Predavanje bo potekalo v soorganizaciji in prostorih Kosovelove knjižnice Sežana!

 

PET., 31. 1. ob 21h: VEČERI BREZ FILTRA –  stand up. V soorganizaciji s Klubom študentov Sežana.

 

KINO KINO – večeri kakovostnega in umetniškega filma, v sodelovanju s Kosovelovim domom Sežana – glejte Kino kino.

 

NADALJEVALNI TEČAJ NEMŠKEGA JEZIKA – v sredini januarja se bo v MC Podlaga začel tečaj 2. stopnje nemškega jezika. Tečaj bo potekal ob sredah med 19.00 – 21.15 in bo trajal 30 ur. Cena tečaja je 60€. Tečaj bo vodila Katarina Marjanovič. Prijave na info@mcpodlaga.com ali 051 204 765. Prostih je le še nekaj mest!

ČAJNE SREDE – vsako sredo si lahko med 10.15 in 11.00 brezplačno pripraviš svoj čaj posebne sorte – pravičen, zelen in lokalen.

 

VABLJENI V KREATIVNO PODZEMLJE!