Jane’s Walk Sežana 2022 SLEDI V PROSTORU/SPOROČILA PROSTORA

20220512
17:00

Urbani sprehodi Jane’s Walk se ponovno vračajo (v maju)!
Tokrat bomo po Sežani na sledi sporočilom v prostoru, ki jih bomo odkrivali na stenah, znakih, pločnikih in vsepovsod vmes. Pomešana (ali zmešana) med usmerjanjem, obveščanjem, družbenim komentarjem, vandalizmom, oglaševanjem in ulično umetnostjo so sporočila namreč posejana na vsakem koraku in le čakajo, da jih kdo opazi, prebere … ali pa odstrani.

Kaj nam sporočajo, ali vplivajo na naše dojemanje in uporabo prostora, se mogoče zaradi njih v mestu počutimo bolj ali manj zaželeno, varno … je le nekaj vprašanj, ki jih bomo naslovili med preštevanjem raznoraznih sledi v prostoru, ki so tam nastale načrtno ali pa pristale popolnoma spontano.

——————–

Urbani sprehodi Jane’s Walk so približno uro in pol dolgi vodeni sprehodi po mestnih četrtih, ki ozaveščajo o pomenu hoje po vsakdanjih opravkih in o vplivu pešcev na urejanje mestnega prostora. Tej mednarodni pobudi se v Sežani se v sodelovanju z Mladinskim centrom Podlaga pod vodstvom krajinske arhitektke Petre Grmek pridružujemo že več kot pet let.

Več o mednarodni akciji Jane’s Walk si lahko preberete na: ipop.si in janeswalk.org.

Na sprehodu so poleg velikih in malih in srednjih sprehajalcev dobrodošli tudi vsi štirinožni družabniki, ne bomo se jezili pa niti na rolkarje, kotalkarje, kolesarje, poganjalčkarje in vozičkarje … skratka: sprejemamo vsakršna kolesa, le da jih naokoli ne poganja motor.