Jane’s Walk Sežana 2020 – SEŽAleznica

20200917
17:00

Letos bo sežanski urbani sprehod Jane’s Walk izjemoma potekal v jesenskem času oz. še natančneje – v evropskem tednu mobilnosti! V duhu (trajnostne) mobilnosti bomo tako pešačili (oz. se kakorkoli drugače brez motorja premikali) med točkami povezanimi z železnico, ki je nedvomno vplivala in še vedno vpliva na Sežano in življenje v njej. Včasih pač ne potrebujemo iti daleč (z vlakom), da spoznavamo nove kraje – včasih je dovolj, da se sprehodimo vzdolž tirov v domačem kraju in odkrijemo predele mesta, za katere še vedeli nismo.

Kdaj in kje se dobimo? Četrtek, 17. septembra 2020, v primeru neugodnega vremena pa torek, 22. septembra 2020, ob 17.00 na železniški postaji Sežana.

—————————–

Kdo? Na urbanem sprehodu bomo poleg velikih, malih in srednjih sprehajalcev veseli tudi vseh štirinožnih družabnikov, jezimo pa se ne niti kolesarje, poganjalčkarje in vozičkarje … skratka: sprejemamo vsakršna kolesa, ki jih naokoli ne poganja motor, le da jih ni strah (delov) poti brez asfalta.

Za kaj pravzaprav gre? Urbani sprehodi Jane’s Walk so približno uro in pol dolgi vodeni sprehodi po mestnih četrtih, ki ozaveščajo o pomenu hoje po vsakdanjih opravkih in o vplivu pešcev na urejanje mestnega prostora.
V sodelovanju z Mladinskim centrom Podlaga se pod vodstvom krajinske arhitektke Petre Grmek tej mednarodni pobudi v Sežani pridružujemo že četrto leto zapovrstjo.

Več o mednarodni akciji Jane’s Walk si lahko preberete na: ipop.si in janeswalk.org.