interaktivna delavnica ”kultura poniževanja”

20171108
11:00

MC Podlaga te v sklopu obveznih izbirnih vsebin (OIV) vabi na interaktivno delavnico »KULTURA PONIŽEVANJA«.
Delavnica bo potekala v sredo, 8. 11. 2017, od 11. ure dalje, v prostorih Mladinskega centra Podlaga Sežana, v organizaciji Društva Parada Ponosa iz Ljubljane.
Delavnica obsega 2 šolski uri. Udeležba je brezplačna, obvezne pa so prijave.

Več o delavnici: Delavnica se prične z izpovedjo transspolne osebe. Oseba bo skupini mladih pripovedovala svojo zgodbo in to bomo uporabili kot izhodišče za delavnico na temo vrstniškega nasilja.
To se kaže v obliki negativnih opazk in šal na račun mlade osebe, izključevanja iz vrstniških skupin, ustrahovanja, izsiljevanja za denar ali druge usluge, nedopuščanja osebi, da spregovori, fizičnega nasilja kot je porivanje ob steno, prisilno zapiranje v sanitarije, pretepanje, zasledovanje…
Zelo pogosta oblika pa je tudi zasramovanje preko družbenih omrežij, objavljanje fotografij žrtve in mnogo drugih oblik.
Z namenom osveščanja mladih o negativnih posledicah vrstniškega nasilja ter opolnomočenja tistih, ki sami niso žrtve, vendar imajo možnost pomagati sošolcu ali sošolki v stiski, vas vabimo na otvoritev razstave »Kultura poniževanja« in na interaktivno delavnico.

Rok prijave: 6. 11. 2017
Prijavo (ime, priimek, kontakt) pošljite na info@mcpodlaga.com

parada-ponosa-2017_tukaj-smo-skupaj-delujemo-2